Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα με σπανάκι , αχλάδια και ρόδια

Υλικά:
  • 1 κιλό φρέσκο τρυφερό σπανάκι
  • 2 μεγάλα κίτρινα αχλάδια όχι πολύ ώριμα
  • ένα ρόδι
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • σταφίδες Κορίνθου 
  • λευκό ξηρό κρασί
  • 80 γραμ. φυτικό βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτιμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε το σπανάκι και το στεγνώνουμε.
  • Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φετούλες και τις σοτάρουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τις φετούλες κατά μέρος.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε και τις σταφίδες (αφού τις στραγγίσουμε) και τις σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε και τα κουκουνάρια και σοτάρουμε. Σβήνουμε με λίγο κρασί. Όταν απορροφηθεί το κρασί βγάζουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο ακόμα και ρίχνουμε το σπανάκι, σοτάρουμε πολύ γρήγορα και για πολύ λίγο μέχρι να μαραθούν ελαφρά τα φύλλα. Αλάτι. Ρίχνουμε στο σπανάκι τα κουκουνάρια και τις σταφίδες.
Σερβίρισμα:
  • Χρειαζόμαστε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα, όχι σαλατιέρα.
  • Βάζουμε στο κέντρο το σπανάκι, στολίζουμε γύρω – γύρω με τις φέτες των αχλαδιών.
  • Γαρνίρουμε τη πιατέλα μας με άφθονους σπόρους ροδιού.
    Τελευταία στιγμή ραντίζουμε τη σαλάτα με ελάχιστο λαδάκι, λίγες σταγόνες βαλσάμικο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου