Υλικά:
- 3 μπουτάκια αρνίσια 3 κιλά περίπου συνολικά
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- κόκκους μπαχάρι
- φύλλο δάφνης
- μερικά κλαδάκια φρέσκα ρίγανη
- μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 1 αβγό
- μια – δυο κουταλιές μουστάρδας
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- Για το σερβίρισμα : η καρδιά από μια σαλάτα (μαρούλι).
- Από το πρωί βάζουμε το κρέας σε μαρινάτα από : μια μπύρα, κόκκους πιπεριού, ένα ξυλάκι κανέλας, φύλλα δάφνης, τη φλούδα από ένα πορτοκάλι.
- Πριν να ψήσουμε το κρέας το στραγγίζουμε από τη μαρινάτα και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Στο πάγκο της κουζίνας απλώνουμε αλουμινόχαρτο διπλό, ένα για κάθε μπούτι. Στο κέντρο βάζουμε το κρέας και το χαράσσουμε στο χοντρότερο σημείο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, κόκκους πιπέρι, μπαχάρι, δάφνη και λίγα φυλλαράκι�� από τα αρωματικά βότανα. Τυλίγουμε το κάθε μπουτάκι πάρα πολύ καλά στο αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε τα μπουτάκια όπως είναι σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο.
- Σε ένα μπολ κτυπάμε το αβγό, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη και κάνουμε ένα μείγμα. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε τα μπουτάκια, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και τα βάζουμε σε δυνατό φούρνο -χωρίς να τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο- για να γκρατιναριστούν για 10-15 λεπτά
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τις φέτες του κρέατος σε μια στρογγυλή πιατέλα.
- Γαρνίρουμε βάζοντας στο κέντρο της πιατέλας τη καρδιά από μια σαλάτα (τρυφερό μαρούλι).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου