Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Σουσάμι

Υλικά
  • 20 μπουτάκια κοτόπουλο (το ποδαράκι κάτω μόνο, πουλάνε έτοιμα)
  • 2 κούπες σόγια sauce
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • 1 πακετάκι σουσάμι (χρησιμοποιείται όσο χρειαστεί)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά ή 20 φρυγανιές τριμμένες
  • Λίγο (1-2 σκελιδες) τριμμένο σκόρδο
  • Αλάτι, καγιέν
Εκτέλεση
  • Ανακάτευετε την σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο και το ξύδι και μαρινάρετε το κοτόπουλο από το βράδυ ή όση ώρα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα φαγητά.
  • Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα μπουτάκια αφού πριν τα βουτάμε σε ένα μπολ που έχουμε αδειάσει το σουσάμι και την φρυγανιά (πανάρουμε δηλαδή με σουσάμι και την φρυγανιά).
  • Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το δυόσμο.
  • Με την υπόλοιπη μαρινάτα περιχύστε τα μπουτάκια ή φτάξτε ένα απλό ρύζι και περιχύστε το με την μαρινάτα που θα την έχετε δέσει σαν σάλτσα τσιγαρίζοντας ενα κρεμμύδι, σβήνoντας με την μαρινάτα και προσθέτοντας μια κουταλιά κορν φλάουρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου