Χρειάζεται μεγάλη αυτοπειθαρχία για να μπορέσετε να αντισταθείτε σε αυτό το πιάτο.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 4 άτομα
Υλικά
Για Πένες φούρνου με κρέμα τυριού και σπανάκι
- 500 γραμμ. πένες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό με τρύπα)4 κ.σ. ελαιόλαδο500 γραμμ. σπανάκι (κατεψυγμένο)500 γραμμ. ανθότυρο1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο1½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη1/2 φλ. τσαγιού γάλα1 πρέζα μοσχοκάρυδοαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
- Αφήνουμε το σπανάκι να ξεπαγώσει. Το στύβουμε καλά με τα χέρια, να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το ανθότυρο. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, το γάλα, τη μισή γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC στις αντιστάσεις.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα αδειάζουμε σε μικρό λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί-σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 15΄, έως ότου ροδίσουν ελαφρά και λιώσουν τα τυριά στην επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου