Περιγραφή
Είναι η ωραιότερη εκδοχή του σολομού που εχω δοκιμάσει έως τώρα και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.- 2-3 φιλέτα σολωμού
- αλάτι
- πιπέρι
- το χυμό ενός πορτοκαλιού
- το χυμό μισού λεμονιού
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- λίγο ξερό δυόσμο τριμμένο
Πως το κάνουμε:
- Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί.
- Ετοιμάζουμε τη σως, βάζοντας όλα τα υλικά σε βαθύ μπωλ και χτυπώντας τα με το σέικερ.
- Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολα και το τοποθετούμε στο τελευταίο ράφι του φούρνου.
- Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουμε επάνω σε αυτήν τα φιλέτα σολωμού.
- Τα αλείφουμε με πινέλο με λίγη σως.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα ξανααλείφουμε με σως.
- Ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά και σβήνουμε το φούρνο.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σως και
- συνοδεύουμε με πιλάφι και βραστά λαχανικά.
Διαβάστε περισότερο: Σολομός στη σχάρα με σως http://www.sintagespareas.gr/sintages/solomos-sti-sxara-me-sos.html#ixzz1lvJlbhrI
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου