Περιγραφή
Ιδανικό για πρωινό αλλά και τέλειο δεκατιανό τόσο για τα παιδιά στο σχολείο όσο και για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι στη δουλειά.Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- λίγο ξηρό δυόσμο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 4 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 300 γρ. ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια και κομμένες)
- 100 γρ. φέτα (λιωμένη με ένα πιρούνι)
- σουσάμι
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, το δυόσμο και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό και με τη χρήση σπάτουλας τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τη φέτα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για περίπου 50 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να συνδυάσετε μαύρες και πράσινες ελιές για πιο ιδιαίτερη γεύση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου