Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας



Υλικά :
  • κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • μανιτάρια
  • κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • γάλα καρύδας (λιγότερο από 500ml)
  • κάρυ
  • κορν φλαουρ (1 κουταλιά περίπου για να δέσει) 
  • λίγο βούτυρο ή λάδι (για το τηγάνι)
  • λάδι (για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο)
  • αλάτι
Αρχικά αφήνουμε για λίγη ώρα το κοτόπουλο να "μαριναριστεί" με λίγο λάδι και λίγο κάρυ. Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για λίγη ώρα σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουοκ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο. Όταν έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε κάρυ (εξαρτάται πόσο "δυνατό" το θέλουμε), αλάτι και το γάλα καρύδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.
Ανάλογα με το πώς μας βγαίνει η σάλτσα, είτε συμπληρώνουμε με γάλα καρύδας αν είναι πηχτή -που δεν θα είναι-, είτε ρίχνουμε κορν φλαουρ -για να δέσει-. Το αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για λίγη ώρα σε χαμηλη φωτιά (γύρω στα 15 λεπτά).

Η αλήθεια είναι πως με την κρέμα γάλακτος γίνεται πιο ενιαία η σάλτσα και η γεύση πιο έντονη. Ενώ με το γάλα καρύδας το πιάτο γίνεται πιο ελαφρύ και η σάλτσα δεν φαίνεται ομοιόμορφη...

Για συνοδεία απαιτείται ρύζι basmati.





Πηγή : My kitchen Diary 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου