Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σωστή Διατροφή, το μυστικό της Ομορφιάς!



ΦΑΕ ΣΩΣΤΑ ΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΣ
Ειναι γνωστό σε όλους μας  πως είμαστε αυτο που τρώμε. Αφού η τροφη μας επηρεάζει κάθε όργανο του σωματος μας έτσι επηρεάζει και το δέρμα. Πρέπει ολοι μας να συνειδητοποιήσουμε την αξια της καλής διατροφής αφου μια καλή κρέμα προστασίας δεν μπορεί ποτε να είναι αρκετή. Κάθε κυτταρο του σωματος μας χρειάζεται πολυ μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών (όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ). Αυτο λοιπον που οι καθημερινές κρέμες που χρησιμοποιείτε  ειναι ικανές να πραγματοποιήσουν,  είναι απλα να θρέψουν μονο τοπικά τα κυτταρα σας.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ??

Ενας πολυ σημαντικός παράγοντας για υγιές δέρμα ειναι η βιταμίνη Α  η οποία "κατοικεί" σε χαμηλού ποσοστού λίπους προιόντα οπως:
  • γλυκοπατατα
  • καροτα
  • μανγκο
  • σπανάκι
  • αποξηραμένα βερίκοκα
  • γάλα
  • κρόκος αυγού
  • μοτσαρέλλα

Επιπλέον τροφές πλούσιες σε απαραίτητα λιπαρά οξέα ( ω-3,ω-6) για το δέρμα σας:  σολωμός, ξηροι καρποί, λιναρόσπορος 

Και φυσικά μην ξεχνάτε  τα φρούτα τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες 


TIPS!!  ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ (ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ: 7 ΠΟΤΗΡΙΑ /ΗΜΕΡΑ)

TIPS!! Το ΣΕΛΗΝΙΟ ενσωματώνεται στο σώμα σε έναν μεγάλο αριθμό ζωτικών πρωτεϊνών, που ονομάζονται σελήνιο-πρωτεΐνες (selenoproteins). Μέχρι τώρα έχουν προσδιοριστεί είκοσι πέντε τέτοιες πρωτεΐνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
i) υπεροξειδάσες (peroxidises), οι οποίες έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες,
ii) αποϊωδιονάσες (deiodinases), οι οποίες συμμετέχουν στην παραγωγή δραστικής μορφής της θυρεοειδικής ορμόνης (active thyroid hormone) και
iii) πρωτεΐνες που συμμετέχουν στη δημιουργία και επιδιόρθωση του DNA.

!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕΛΗΝΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ.. (300μg)  Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ,ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ!!!


 ΑΛΟΗ. Το Θαυματουργό Φυτό!!

Ενα πραγματικά θαυματουργό φυσικό συστατικό για άψογο δέρμα το οποίο έχει ενυδατικές,καθαριστικές και θεραπευτικές ιδιότητες!
Αν και η Δύση ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης τα τελευταία χρόνια, είναι ήδη γνωστό ότι το καταπληκτικό αυτό φυτό μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις, πολλές από τις οποίες δερματικές, ενώ βρίσκεται ακόμη στα ερευνητικά εργαστήρια, με τους ειδικούς να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες θαυματουργές εφαρμογές της..
ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ:
Βιταμίνες: Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως Α, Ο και Ε, περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, Β1, Β2, Β3, Β6, ενώ είναι μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές της βιταμίνης Β12. 

Μέταλλα: Ασβέστιο, ποτάσιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό, νάτριο, κάλιο, χρώμιο, σίδηρο και το αντιοξειδωτικό σελήνιο. 

Ενζυμα: Αρκετούς τύπους, μεταξύ των οποίων και τη βραδυκινάση, με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς. Επίσης, οξειδάση, καταλάση, αμυλάση, κελλουλάση, λιπάση, αλανινάση, φωσφατάση, κρεατινική φωσφοκινάση, υδρογονάση. 

Αμινοξέα: Λυσίνη, θρεονίνη, βαλίνη, μεθιονίνη, ισολευκίνη, φαινυλαλανίνη, θρυπτοφάνη, αργινίνη, ασπαραγινικό οξύ, σερίνη, γλουταμινικό οξύ, γλυκίνη, αλανίνη, τυροσίνη, ιστιδίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη, κυστίνη, λευκίνη. 


Η αλόη συμβάλλει δραστικά στην αντιγήρανση αφού περιέχει αντιοξειδωτικά,στην ακμη-λιπαρότητα ρυθμίζοντας το σμίγμα,εχει αντηλιακή προστασία ,αυξανει την ενεργοποίηση οξυγόνου στο δέρμα.Ακόμη βοηθα ενεργά στην ανάπλαση των ιστών βοηθόντας στην επούλωση πληγών.

ΒΡΩΜΗ. Απαραίτητη για όλους μας!!

Η βρώμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην διατροφή του ανθρώπου με πολλούς τρόπους. Συνήθως διατίθεται ως πλιγούρι, μετά από τεμαχισμό των καρπών, ή σαν αλεύρι βρώμης μετά από άλεση. Τρώγεται κυρίως σε μορφή χυλού. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σαν συστατικό σε πολλές συνταγές όπως για παράδειγμα για γλυκά βρώμης, πλιγούρι βρώμης, μπισκοτάκια και ψωμί βρώμης. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί ωμή. Ήδη τα μπισκότα ωμής βρώμης έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή. Στην Αγγλία η βρώμη χρησιμοποιείται και για την παρασκευή μπύρας.

Θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή τροφή. Η ανακάλυψη, μετά από κλινικές έρευνες, ότι η βρώμη μειώνει τις ποσότητες της "κακής" χοληστερίνης (LDL) στο αίμα, την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.
Πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς κατέληξαν πως οι φυτικές ίνες βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ, ενώ συμβάλλουν και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος. Μελέτες μάλιστα έδειξαν ότι η αύξηση της πρόσληψης διαλυτών φυτικών ινών κατά 1 γρ. την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ολικής και της LDL «κακής» χοληστερόλης κατά 1,73 mg/dl και 2,2 mg/dl αντίστοιχα.
Η μελέτη CARDIA, με τη σειρά της, επιβεβαίωσε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών καθώς παρατηρήθηκαν βελτιωμένα επίπεδα ινσουλίνης, μείωση του σωματικού βάρους, της αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων, της LDL χοληστερόλης και βελτίωση της πηκτικότητας του αίματος.





Του Κων/νου Φραντζή
Διαιτολόγου - Διατροφολόγου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου