Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ



Υλικά
6 μέτριες κόκκινες γλυκοπατάτες (2 κιλά περίπου)
2 κ.σ. λάδι
2 πράσα ψιλ/να, μόνο το άσπρο μέρος
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο μπαχάρι
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και άσπρο πιπέρι

5-6 κ.σ. ψιλ/νος μαιντανός για γαρνίρισμα
1 λωρίδα κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες και βράζω σε αλατισμένο νερό για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
Αφήνω να κρυώσουν ελαφρά, στραγγίζω και αλέθω να γίνουν πουρές, προσθέτοντας όσο ζουμί χρειαστεί από το νερό που έβρασαν.
Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά, σωτάρω το πράσο, το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και ανακατεύω 2 λεπτά να καραμελώσει.
Προσθέτω στην κατσαρόλα τον πουρέ γλυκοπατάτας και το βούτυρο και ανακατεύω καλά, ώσπου να ζεσταθεί ο πουρές και να λιώσει το βούτυρο. Αλατοπιπερώνω και σερβίρω τον πουρέ ζεστό.
Γαρνίρω με το ψιλ/νο μαιντανό και φτιάχνω ένα φιογκάκι με την πιπεριά.

Προσοχή: Χρειαζόμαστε ΚΟΚΚΙΝΗ γλυκοπατάτα με τη ροζ φλούδα. Με την λευκή αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου