Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κροκέτες από κεχρί με σος από σχοινόπρασο ( Αυστρία )

 










περιγραφή

Χορτοφαγική, υγιεινή και νόστιμη συνταγή. Εξαιρετική εναλλακτική πρόταση κροκέτας.

υλικά (3-4 Μερίδες)

  • 150 γραμμάρια κεχρί
  • 1 κουταλιά της σούπας βρώμη
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
  • 100 γραμμάρια τυρί cottage ή τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ολικής άλεσης τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι
σάλτσα:
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι 3%
  • 50 γραμμάρια ξινή κρέμα
  • 1 μάτσο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

προετοιμασία

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Βράστε το κεχρί στο ζωμό έως ότου μαλακώσει. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και στραγγίξτε το. Ανακατέψτε το κεχρί, τα λαχανικά, το τυρί cottage, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό και τη βρώμη και αλατοπιπερώστε. Πλάστε τις κροκέτες από αυτό μίγμα και κυλήστε τις στην τριμμένη φρυγανιά. Κατόπιν, τηγανίστε τις σε καυτό λάδι, έως ότου ροδίσουν και αφήστε τις να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα, ανακατέψτε όλα τα υλικά και πασπαλίστε με αλατοπίπερο.




                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου