υλικά
για 4 άτομα
500 γραμμ. ντοματίνια
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μαρούλι, πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο
1 κριθαροκουλούρα, βρεγμένη (ή 2 παξιμάδια ή 1 φλιτζ. κρουτόν)
100-150 γραμμ. τσαλαφούτι
2-3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
500 γραμμ. ντοματίνια
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μαρούλι, πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο
1 κριθαροκουλούρα, βρεγμένη (ή 2 παξιμάδια ή 1 φλιτζ. κρουτόν)
100-150 γραμμ. τσαλαφούτι
2-3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Πλένουμε τα ντοματίνια, αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τα σκουπίζουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματίνια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, την κριθαροκουλούρα ή τα κρουτόν και από πάνω τα ντοματίνια με το τσαλαφούτι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Tip
• Μη διστάσετε να δοκιμάσετε και κατίκι Δομοκού ή τρίμμα φέτας.Το τσαλαφούτι είναι παραδοσιακό ελληνικό, απαλό σε υφή τυρί που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Το τυρί τσαλαφούτι περιέχει 10 % λιπαρά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, ξινούτσικο με καλή υφή, ευχάριστα αλμυρό, |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου