Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Falafel στον φούρνο

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι καλύτερη για ένα ακόμα λόγο! Αυτά τα falafel δεν θα τα τηγανίσετε! Θα τα βάλετε στον φούρνο και θα απολαύσετε την απίθανη γεύση τους χωρίς τηγανίσματα, λάδια, τύψεις και βομβαρδισμένη κουζίνα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 400gr ρεβίθια (βρασμένα)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κούπα χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα χοντροκομμένο φρέσκο κόλλιαντρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/3 της κούπας)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1½ κουταλιά του γλυκού κύμινο 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 4 – 5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
Πώς θα τα φτιάξετε:
Σημείωση: Αυτή η συνταγή θέλει 10 λεπτά προετοιμασία και 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, πριν τα μεγειρέψετε.
  1. Προσθέστε όλα σας τα υλικά εκτός από το λάδι σε ένα multi και πολτοποιείστε τα. Βάλτε το μείγμα σε ένα τάπερ και σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει το μείγμα με μεμβράνη για να μην πάρει αέρα!
    Αφήστε το στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C
  3. Σε ένα ταψάκι βάλτε αντικολλητικό χαρτί. Πλαστε τα Falafel σαν μπιφτέκια (θα χρειαστείτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας για το κάθε ένα). Βάλτε τα πάνω στην λαδόκολλα και ραντίστε τα με σπορέλαιο.
  4. Τα ψήνετε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά. Είναι σημαντικό να σας πούμε ότι στα 7- 8 λεπτά, γυρίζετε τα falafel ώστε να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά.
Tip: Αν θέλετε να τα τηγανίσετε, μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι βάλτε τα αμέσως σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας!

http://ladyfirst.gr/food/falafel-ston-fourno-i-apoliti-gefsi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου