Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, με απρόσμενους συνδυασμούς από αρωματικά βότανα και αιθέρια έλαια, εξασφαλίζει νεότητα στο πρόσωπο και καλλίγραμμη σιλουέτα.
Λοσιόν με κρασί και μουστάρδα για νεανική επιδερμίδα
(από το βιβλίο Μυστικές Συνταγές Ομορφιάς Fresh Line της Μάιρας Βαγιωνή-Στασινοπούλου)
Η συνταγή
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
5 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 πρέζα τουρμέρικ
2 κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα δενδρολίβανο
1 πρέζα μαντζουράνα
Τρόπος χρήσης
Ρίξε όλα τα στερεά και τις σκόνες στο κρασί. Κλείσε καλά και φύλαξε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Έπειτα σούρωσε και φύλαξε σε αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο για 2 μήνες. Βούτα το βαμβάκι στο μείγμα του κρασιού και σκούπιζε με αυτό το πρόσωπό σου. Η λοσιόν αυτή έχει θεαματικά αποτελέσματα στα γηρασμένα δέρματα και λειτουργεί προληπτικά στην οξείδωση.
Ιδιότητες
Το κόκκινο κρασί, χάρη στη ρεσβερατρόλη, αυξάνει με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, γιατί δρα (μέσω των σιρτουινών) στον κυτταρικό μεταβολισμό και επιμηκύνει το χρόνο ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας. Επίσης, μειώνει τον αριθμό και την επιφάνεια των ρυτίδων και αποκαθιστά την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα προστατεύει τα κύτταρά της από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Οι σπόροι μουστάρδας είναι πλούσιοι σε πηγές βιταμινών B6, C και Ε, περιέχουν φυλλικό οξύ, καροτίνη, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, κάλιο και σίδηρο, με αποδεδειγμένη δράση κατά των ελεύθερων ριζών.
(από το βιβλίο Μυστικές Συνταγές Ομορφιάς Fresh Line της Μάιρας Βαγιωνή-Στασινοπούλου)
Η συνταγή
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
5 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 πρέζα τουρμέρικ
2 κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα δενδρολίβανο
1 πρέζα μαντζουράνα
Τρόπος χρήσης
Ρίξε όλα τα στερεά και τις σκόνες στο κρασί. Κλείσε καλά και φύλαξε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Έπειτα σούρωσε και φύλαξε σε αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο για 2 μήνες. Βούτα το βαμβάκι στο μείγμα του κρασιού και σκούπιζε με αυτό το πρόσωπό σου. Η λοσιόν αυτή έχει θεαματικά αποτελέσματα στα γηρασμένα δέρματα και λειτουργεί προληπτικά στην οξείδωση.
Ιδιότητες
Το κόκκινο κρασί, χάρη στη ρεσβερατρόλη, αυξάνει με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, γιατί δρα (μέσω των σιρτουινών) στον κυτταρικό μεταβολισμό και επιμηκύνει το χρόνο ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας. Επίσης, μειώνει τον αριθμό και την επιφάνεια των ρυτίδων και αποκαθιστά την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα προστατεύει τα κύτταρά της από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Οι σπόροι μουστάρδας είναι πλούσιοι σε πηγές βιταμινών B6, C και Ε, περιέχουν φυλλικό οξύ, καροτίνη, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, κάλιο και σίδηρο, με αποδεδειγμένη δράση κατά των ελεύθερων ριζών.
http://www.shape.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου