Τα φύτρα αλφάλφα περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, ποτάσιο, χλωροφύλλη, β-καροτένιο και βιταμίνες Β.
Για να παρασκευάσουμε τα φύτρα αυτά χρειαζόμαστε μόνο ένα γυάλινο μεγάλο βάζο με ένα σκέπασμα σαν δίχτυ. Αν δεν έχουμε τέτοιο, στερεώνουμε ένα τούλι με ένα λαστιχάκι για σκέπασμα.
Βάζουμε τους σπόρους να μουλιάσουν για 8 ώρες και μετά στραγγίζουμε. Ακολούθως, βρέχουμε τους σπόρους τρείς φορές την ημέρα και βάζουμε το βάζο να στραγγίζει σε γωνία 45 μοιρών σε μέρος που δεν το βλέπει ο ήλιος. Προτιμότερο να είναι σκοτεινά. Σε 3-4 ημέρες θα βγάλει φύτρο και κίτρινα φυλλαράκια. Τότε θα το βγάλουμε λίγες ώρες στο φώς (όχι σε άμεσο ηλιακό φώς) μέχρις ότου πρασινίσουν τα φύλλα του. Τα φύτρα είναι έτοιμα. Τα φυλάμε στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο βάζο για μία εβδομάδα. Τρώγονται πάνω στις σαλάτες μας ή μέσα σε χυμούς φρούτων. (Ελέγχουμε τα φύτρα μας εάν είναι υγιή μυρίζοντας τα. Τα υγιή φύτρα δεν έχουν καμία οσμή).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου