Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γλυκοπατάτες



Η γλυκοπατάτα είναι ποώδες, πολυετές φυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τροφή στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Η καταγωγή του είναι από τη Νότια Αμερική και καλλιεργείται για τις πλούσιες σε άμυλο και σάκχαρα ρίζες του. Στην Ευρώπη φαίνεται ότι έφτασε μετά από την εξερεύνηση της Αμερικής από τον Κολόμβο.

Διατροφικά οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και μια καλή πηγή καλίου και βιταμίνης C, Β6, ριβοφλαβίνης, χαλκού, Παντοθενικού και φολικού οξέος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε: 

Όταν αγοράζετε γλυκοπατάτες, επιλέξτε αυτές που δεν έχουν ρωγμές ή μελανιές. Η γεύση τους μπορεί να μεταβληθεί αν φυλάσσονται στο ψυγείο. Θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο. 

Αν η θερμοκρασία στο χώρο που διατηρούνται είναι πολύ ζεστή, θα αρχίσουν να βγάζουν ρίζες και σύντομα θα γίνουν ξυλώδης. Ψημένες οι γλυκοπατάτες μπορούν να διατηρηθούν για έως 1 εβδομάδα στο ψυγείο. 



Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα, τόσο σε αλμυρές όσο και σε και γλυκές συνταγές. Ταιριάζουν πολύ και συνδυάζονται με κανέλα, μέλι, τζίντζερ, καρύδα και μοσχοκάρυδο. 

Απολαύστε τις σε γλυκά, πουτίγκες και κρέμες, ραγού, βραστές ή ψητές, ακόμη και σε κροκέτες.



http://delicieuses.forumotion.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου