Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γλυκοπατάτες φούρνου


Υλικά:
3-4 γλυκοπατάτες, από αυτές με την πορτοκαλί σάρκα
Ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά πάπρικα
1  κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλακίου πιπέρι καγιέν ή τσίλι

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπωλάκι. Πλένουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια σαν μισοφέγγαρα περίπου, περίπου 1-2 εκατοστά σε πάχος. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν εντελώς οι γλυκοπατάτες με λάδι. Πασπαλίζουμε σιγά σιγά το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν οι γλυκοπατάτες μία "κρούστα" από τα μπαχαρικά. Ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τις γλυκοπατάτες 1-2 φορές.

Εγώ τις έψησα σε χαμηλότερη φωτιά, στους 160 περίπου, γιατί έψηνα και seitan ταυτοχρόνως στο φούρνο (και είπα μιας και θα ανάψω φούρνο, ας κάνω και πατάτες), οπότε οι γλυκοπατάτες βγήκαν μαλακές (σαν λουκούμια ήταν, οι άτιμες), αλλά αν τις ψήσετε σε υψηλότερη φωτιά μπορεί να γίνουν πιο τραγανιστές απ΄έξω και μαλακές εντός.
www.veganforum.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου