Υλικά για 5/10 πιάτα
ρεβύθια, 250 γρ / 500 γρ
δάφνη, 1 φύλλο
νερό
ταχίνι (ιδανικά από αποφλοιωμένο σουσάμι), 2 κ.σ. / 4 κ.σ.
χυμός λεμονιού, 1 κ.σ. / 2 κ.σ.
ελαιόλαδο, 1 κ.σ. / 2 κ.σ. (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι, διατροφική μαγιά (όλα προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουλιάζετε σε νερό (εννοείται χωρίς σόδα) τα ρεβύθια όλο το βράδυ.
Ξεπλένετε τα ρεβύθια, τα βάζετε στη χύτρα μαζί με τη δάφνη και τα καλύπτετε με νερό. Τα βράζετε στη χύτρα (θέση Ι) για 40-45 λεπτά και αφήνετε τη χύτρα στο σβησμένο μάτι μέχρι να μπορείτε να ανοίξετε το καπάκι. Εναλλακτικά, τα μαγειρεύετε σε κατσαρόλα όσο χρειαστεί για να μαλακώσουν, αναπληρώνοντας το νερό που εξατμίζεται.
Ανοίγετε τη χύτρα, μεταφέρετε 1 κούπα / 2 κούπες από το νερό των ρεβυθιών στο μπλέντερ (αν θέλετε και λίγα από τα ρεβύθια), προσθέτετε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού (και προαιρετικά αλάτι, λευκό πιπέρι, ελαιόλαδο και 2-4 κ.σ. διατροφική μαγιά), τα χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν, ρίχνετε το μείγμα πίσω στην χύτρα, ανακατεύετε, σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου