
YΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
- 1 κιλό καρότα τριμμένα στο χοντρό
- 3 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και τριμμένη
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1.5 λίτρι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 ποτήρι γάλα (ή κρέμα γάλακτος αν δεν σας πειράζουν οι έξτρα θερμίδες)
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τους σπόρους κόλιανδρου και το τριμμένο τζίντζερ.Ανακατέψτε για 1 λεπτό και έπειτα προσθέστε το καρότι, τα πράσα και την πατάτα (και το καγιέν αν θα το βάλετε).
- Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο, σοτάρετε για λίγα λεπτά όλα τα λαχανικά και σβήστε με το κρασί. Βράστε το για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέστε το ζωμό (καλύτερα να είναι ζεστός). Σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά .Πολτοποιήστε τη σούπα μέσα στην καταρόλα με το ραβδομπλέντερ (ή βάλτε τη στο μούλτι/μπλέντερ και μετά επιστρέψτε τη στην κατσαρόλα). Προσθέστε το γάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και βράστε για ακόμη 1-2 λεπτά. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο ζωμό ή νερό, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα.
- Αλατοπιπερώστε καλά πριν σερβίρετε. Μπορείτε να τη διατηρήσετε και στο ψυγείο για 2 μέρες τουλάχιστον καλά κλεισμένη σε τάπερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου