Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Φθινοπωρινή σούπα με καρότο και κόλιανδρο




YΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό καρότα τριμμένα στο χοντρό
  • 3 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και τριμμένη
  • 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1.5 λίτρι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 ποτήρι γάλα (ή κρέμα γάλακτος αν δεν σας πειράζουν οι έξτρα θερμίδες)
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
  • γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τους σπόρους κόλιανδρου και το τριμμένο τζίντζερ.Ανακατέψτε για 1 λεπτό και έπειτα προσθέστε το καρότι, τα πράσα και την πατάτα (και το καγιέν αν θα το βάλετε).
  2. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο, σοτάρετε για λίγα λεπτά όλα τα λαχανικά και σβήστε με το κρασί. Βράστε το για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέστε το ζωμό (καλύτερα να είναι ζεστός). Σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά .Πολτοποιήστε τη σούπα μέσα στην καταρόλα με το ραβδομπλέντερ (ή βάλτε τη στο μούλτι/μπλέντερ και μετά επιστρέψτε τη στην κατσαρόλα). Προσθέστε το γάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και βράστε για ακόμη 1-2 λεπτά. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο ζωμό ή νερό, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα.
  3. Αλατοπιπερώστε καλά πριν σερβίρετε. Μπορείτε να τη διατηρήσετε και στο ψυγείο για 2 μέρες τουλάχιστον καλά κλεισμένη σε τάπερ.
http://foodjunkie.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου