Sangria 1
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 λίτρο sprite
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
- 1-2 μήλα κομμένα κύβους(προαιρετικά)
- φλούδα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

Πως το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Τα βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και κομματάκια από το πορτοκάλι.
- Τις φλούδες αν θέλουμε τις βγάζουμε πριν το σερβίρουμε ή τις αφήνουμε μέσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι μιας φίλης μου Ισπανίδας από τη Valencia.Είναι πολύ απλή και ελαφριά.
Sangria 2
Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 μήλα
- 1 ξυνόμηλο
- 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή μπράντυ
- 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 500 ml σπράιτ
- Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε μια κανάτα ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ ή το μπράντυ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κυβάκια φρούτων και τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Πριν το σερβίρισμα Βάζουμε και την σπράιτ.
Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το κρασί είναι πολύ για μία κανάτα, καλό είναι να έχουμε έτοιμο το μίγμα σε κάποιο άλλο μεγάλο σκεύος και πριν το σερβίρισμα να μοιράσουμε σε κανάτες ανάλογα με τα άτομα και τότε να προστεθεί και η σπράιτ ώστε να μην εξατμίζεται το ανθρακικό που κάνει πιο δροσερή τη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου