Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Παραδοσιακό Ινδιάνικο Ρόφημα Σοκολάτας




Υλικά:
  • 100 γραμ. σοκολάτα άγλυκη (χωρίς ζάχαρη – πωλείται χύμα, τη βρήκα σε παραδοσιακό καφεκοπτείο. Αν δεν βρείτε, φαντάζομαι πως κάνει και η κουβερτούρα αλλά θα πρέπει –μάλλον – να μειώσετε την ποσότητα του μελιού)
  • 1 φλιτζάνι καυτό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • 3 κούπες γάλα ζεστό
  • 4 ράβδους κανέλας
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε μέσα στο καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε το μέλι και μια πρέζα αλάτι και «χτυπάμε» το μείγμα με στρογγυλό χτυπητήρι χειρός.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σερβίρουμε σε 4 κούπες όπου έχουμε τοποθετήσει πριν από μία ράβδο κανέλας.

Σημείωση: Μπορούμε αν θέλουμε, στο δεύτερο βήμα (προσθήκη μελιού και αλατιού) να προσθέσουμε στο μείγμα 1 με 2 ΦΡΕΣΚΑ αβγά. Με αυτόν τον τρόπο, το ρόφημα γίνεται πιο θρεπτικό και «γεμάτο», αλλά αυτή είναι μεταγενέστερη προσθήκη. Η παραδοσιακή συνταγή, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου