
Υλικά:
Σημείωση: Μπορούμε αν θέλουμε, στο δεύτερο βήμα (προσθήκη μελιού και αλατιού) να προσθέσουμε στο μείγμα 1 με 2 ΦΡΕΣΚΑ αβγά. Με αυτόν τον τρόπο, το ρόφημα γίνεται πιο θρεπτικό και «γεμάτο», αλλά αυτή είναι μεταγενέστερη προσθήκη. Η παραδοσιακή συνταγή, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
- 100 γραμ. σοκολάτα άγλυκη (χωρίς ζάχαρη – πωλείται χύμα, τη βρήκα σε παραδοσιακό καφεκοπτείο. Αν δεν βρείτε, φαντάζομαι πως κάνει και η κουβερτούρα αλλά θα πρέπει –μάλλον – να μειώσετε την ποσότητα του μελιού)
- 1 φλιτζάνι καυτό νερό
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- αλάτι
- 3 κούπες γάλα ζεστό
- 4 ράβδους κανέλας
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε μέσα στο καυτό νερό.
- Προσθέτουμε το μέλι και μια πρέζα αλάτι και «χτυπάμε» το μείγμα με στρογγυλό χτυπητήρι χειρός.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σημείωση: Μπορούμε αν θέλουμε, στο δεύτερο βήμα (προσθήκη μελιού και αλατιού) να προσθέσουμε στο μείγμα 1 με 2 ΦΡΕΣΚΑ αβγά. Με αυτόν τον τρόπο, το ρόφημα γίνεται πιο θρεπτικό και «γεμάτο», αλλά αυτή είναι μεταγενέστερη προσθήκη. Η παραδοσιακή συνταγή, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου