Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τα καλύτερα μυστικά του κόσμου για λαμπερό δέρμα


Πώς με τη βοήθεια των μυστικών από διάφορες χώρες θα δείχνεις πιο όμορφη

Δε θα ήθελες να είχες μακριά πόδια σα Βραζιλιάνα, μακριά και χοντρή τρίχα σαν Ινδιάνα και ανοιχτόχρωμη κατάλευκη επιδερμίδα σα Βρετανίδα; Ε, λοιπόν δεν είναι όλα θέμα γονιδίων! Διάβασε παρακάτω πώς με τη βοήθεια των μυστικών από διάφορες χώρες θα δείχνεις πιο όμορφη από ποτέ αυτές τις γιορτές!
Ιταλία: οι ιταλίδες έχουν υπέροχες βλεφαρίδες γιατί έχουν μάθει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες τους να τις περιποιούνται κάθε βράδυ με καστορέλαιο έτσι ώστε όχι απλά να μην σπάνε αλλά να δυναμώνουν και να μεγαλώνουν με πιο γρήγορους ρυθμούς. Άπλωσε και εσύ κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο λίγες σταγόνες στα βλέφαρα σου και δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!
Πολωνία: το μέλι χρησιμοποιείται ως καλλυντικό από μαμάδες και κόρες αλλά με διαφορετικό τρόπο! Οι μαμάδες το ζεσταίνουν και το απλώνουν σε ολόκληρο το πρόσωπο τους για ενυδάτωση ενώ οι κορούλες τους το χρησιμοποιούν ως μπάλμ χειλιών για να μαλακώνουν τα χείλη τους!
Ινδία: το γιαούρτι και τα αμύγδαλα είναι προϊόντα καθημερινής περιποίησης στην Ινδία. Πολτοποίησε 10 αμύγδαλα και πρόσθεσε στο μείγμα αρκετή ποσότητα γιαουρτιού έτσι ώστε το μείγμα να είναι εύκολο να απλωθεί! Άπλωσε σε καθαρό δέρμα και άφησε τη μάσκα να ενεργήσει για 20-25 λεπτά! Αλλά και το λαδάκι καρύδας είναι ότι πρέπει για τα μαλλιά σου! Άπλωσε το στα μαλλιά σου για ενυδάτωση και δύναμη.
Τα έλαια καρύδας χρησιμοποιούνται ως προϊόντα περιποίησης μαλλιών μιας και χαρίζουν δύναμη και λάμψη. Ακόμα με όπλο σου το λάδι καρύδας- ειδικά αν έχεις λεπτά μαλλιά- μπορείς να βελτιώσεις κατά πολύ την υφή τους ενώ οι γυναίκες στην Ινδία κάνουν μασάζ αφού πρώτα έχουν ζεστάνει τα έλαια. Ακολούθησε το παράδειγμα τους
Αίγυπτος: το μυστικό για κατάλευκα δόντια δεν είναι άλλο από ένα συνδυασμό σόδας και χοντρού αλατιού! Άπλωσε το μίγμα στα δοντάκια σου με τα δάχτυλα σου και άφησε το για ένα λεπτό περίπου.
Ισπανία: αν το παρακάνουν με το ξενύχτι οι ισπανίδες, για να αντιμετωπίσουν τους μαύρους κύκλους παίρνουν μια πατάτα και την κόβουν σε λεπτές φέτες και απλώνουν στα μάτια τους από μια φέτα. Ακολούθησε το παράδειγμα τους και άφησε στο κάθε μάτι από μια φλούδα για δέκα λεπτά! Δε θα πιστεύεις πόσο λαμπερά θα δείχνουν τα μάτια σου μετά!
Σκωτία: οι σκωτσέζες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και άρα πολύ ευαίσθητο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το φροντίσουν δεν είναι άλλος από το αμυγδαλέλαιο( που θα το βρεις στο φαρμακείο) το οποίο χρησιμοποιούν μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού και διατήρησε το δερματάκι σου ενυδατωμένο!
Αυστραλία: επειδή δε δείχνεις τα ποδαράκια σου τόσο συχνά όσο το καλοκαίρι δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάς την περιποίηση τους. Κάντο όπως οι αυστραλέζες, τρίβοντας με τη φλούδα του αβοκάντο (το εξωτερικό του) τα άγρια σημεία και δες τα πόδια σου πιο μαλακά από ποτέ!
Αφρική: σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, οι γυναίκες βρέχουν το κεφάλι τους με γάλα (κάθε δεύτερη μέρα) για 20 λεπτά πριν από το λούσιμο!
Σκανδιναβία: στη Σκανδιναβία οι γυναίκες όχι μόνο πίνουν πολύ νερό από πηγές αλλά πλένουν το πρόσωπο τους με παγωμένο μεταλλικό νερό τουλάχιστον 15-20 φορές τη μέρα! Αυτό αναζωογονεί το δέρμα χωρίς τη βοήθεια ακριβών απολεπιστικών. Ακόμη αν έχεις πρησμένα μάτια, το κρύο νερό θα σε σώσει, μειώνοντας κατά πολύ το πρήξιμο!

http://www.alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&design=default&nptext_id=51791

1 σχόλιο:

  1. όντως οι Σκωτσέζες έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα. θυμάμαι πριν από ένα μήνα, όταν έσκασα μπουκέτο στο μάτι σε μια σκωτσέζα γκόμενά μου, το μαυρισμένο μάτι της άργησε να περάσει. είχαν περάσει 2 εβδομάδες και το μάτι της συνέχιζε να είναι μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή