Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜMοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερύκοκα και κάστανα

Υλικά:
  • 2 κιλά ρολό νουά
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 ματσάκι σέλερι η σέλινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 10 βερύκκοκα ξερά
  • 10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα)
  • καρότο
  • 1 φλ. βούτυρο φυτικό(φυτίνη)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση: 

- Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το νουά με το βούτυρο 

- Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλερι ή σέλινο κατα προτίμηση, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, στους 200 βαθμούς. 

- Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα. 

- Παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ. 

- Βγάζουμε τον σπάγγο απο το νουά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

- Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα και λίγο πρίν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, τα βερύκκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε . 

Καλή Επιτυχία
http://greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου