Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μακροβιοτικα Σεμιναρια

Μακροβιοτικα Σεμιναρια


Μακροβιοτικα Σεμιναρια

    Η Μακροβιοτική θεωρία και πρακτική, αποτελεί ένα σύστημα που επιτυγχάνει την εναρμόνιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και τον πατροπαράδοτο τρόπο διαβίωσης, διατροφής και θεραπείας.
    Με αποδεδειγμένα αποτελέσματα, αποτελεί ένα καταφύγιο για τον σύγχρονο, πολυάσχολο άνθρωπο. Μία θετική αλλαγή για ολόκληρη την κοινωνία. Βασισμένο στις αρχές του Ιπποκράτη, και ανεπτυγμένο απο σύγχρονους Ιάπωνες φιλόσοφους, η Μακροβιοτική διατροφή και τρόπος ζωής φέρνουν τον οργανισμό μας στα αρχικά του πλαίσια δημιουργώντας έτσι συνθήκες αυτο-ίασης απο ασθένειες, χρόνιες παθήσεις, ψυχολογικές ανισσοροπίες κ.α.
    Τα σεμινάρια αποτελούνται απο ένα κύκλο 3 σεμιναρίων όπου το 101 είναι αναγκαίο για την κατανόηση και την παρακολούθηση των υπολοίπων.
    Εάν επιλέξετε να εγγραφείτε απο την αρχή για όλο τον κύκλο των 3 σεμιναρίων (101,102 & 103) σας προσφέρουμε 20 % έκπτωση επί του συνολικού ποσού! 

    Σάββατο 14/01  -  Μακροβιοτική για Αρχαρίους (101) (εγγραφή μέχρι 12/01)
    Ώρα 15:00 -16:00
                            -  Low Budget Μακροβιοτική (102)     (εγγραφή μέχρι 12/01)
    Ώρα 16:00 -18:30
    Σάββατο 04/02  -  Μακροβιοτική και Ελληνική Κουζίνα (103) (εγγραφή μέχρι 02/02)
    Ώρα 16:00 -18:30

    "Άσε το φαγητό να γίνει το φάρμακο σου, και φάρμακο το φαγητό σου"
    Ιπποκράτης 400 π.Χ.
    Σημείωση: 1. Για την μεμονομένη παρακολούθηση των 102 και 103 είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του 101.
    * Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνετε ο Φ.Π.Α.
    Λίγα λόγια για τον Εισηγητή Μακροβιοτικής Σταύρο Καραγιλάνη
    Μακροβιοτική για αρχαρίους (101)
    Η Μακροβιοτική θεώρηση, βλέπει την ασθένεια ως προσπάθεια του οργανισμού να επανέλθει σε μία ισόρροπη κατάσταση. Υποστηρίζει ότι με την αλλαγή του τρόπου ζωής (lifestyle) και διατροφής, μπορούμε να αλλάξουμε τα κύτταρά μας και να αναστρέψουμε την γήρανση και των εκφυλισμό των κυττάρων μας και να ζήσουμε έτσι μία χαρούμενη, υγιή και ελεύθερη ζωή, για πολλά χρόνια…
    Ακολουθεί το «μέσο δρόμο» ανάμεσα στην ανατολική και δυτική φιλοσοφία και στάση ζωής. Βασίζεται στις διδασκαλίες του Ιπποκράτη, σε θέματα διατροφής και υγιεινής, αφού αυτός ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο «Μακροβιοτική».
    Η Μακροβιοτική εξηγεί τα πάντα μέσα από την ενεργειακή ισορροπία των 2 συμπαντικών δυνάμεων «Γιν και Γιανγκ», οι οποίες όταν βρίσκονται σε ισορροπία, επιφέρουν αρμονία και υγεία σε όλα τα επίπεδα. Mαθαίνουμε πώς να εναρμονιστούμε με τη Φύση και τους ρυθμούς της, να ελέγχουμε την ενεργειακή μας ισορροπία, να διατρεφόμαστε και να μαγειρεύουμε θρεπτικά, υγιεινά και πολύ νόστιμα!
    Στο εργαστήριο αυτό, μαθαίνουμε τα βασικά στοιχεία της Μακροβιοτικής φιλοσοφίας και πώς να τα εφαρμόσουμε στην πράξη, μέσα από τον τρόπο ζωής και διατροφής μας. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι μαθαίνουμε πώς να μαγειρεύουμε τις βασικές μακροβιοτικές συνταγές. Η διατροφή θεωρείται ίσως το βασικότερο στοιχείο για την αλλαγή μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνουμε αυτόνομοι και να ξέρουμε να μαγειρεύουμε ένα ισορροπημένο ενεργειακά φαγητό.
    Έτσι, μαθαίνουμε για τα βασικά είδη μαγειρέματος, τρόπους κοπής λαχανικών, το πρότυπο Μακροβιοτικής διατροφής, την ταξινόμηση τροφών και μαγειρικών στυλ σε Γιν και Γιανγκ, τις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται και πώς να τις αντικαθιστούμε και αρκετές συμβουλές και τεχνικές.
    Διάρκεια: 1 ώρα
    Κόστος: €15 * 
    Περιεχόμενα
    Φιλοσοφία: (45 λεπτά): 
Ιστορία της Μακροβιοτικής 
(Ιπποκράτης, σύγχρονοι δάσκαλοι (Οσάουα, Κούσι), μοντέρνα μακροβιοτική)
, Γιν & Γιανγκ 
(Εποχή, τόπος, κατάσταση και κράση του ατόμου, ενέργεια τροφών και μαγειρέματος). 
Πρότυπο μακροβιοτικής δίαιτας 
Τρόφιμα προς αποφυγή 
(Γαλακτοκομικά, κρέας, ζάχαρη, επιτραπέζιο αλάτι, ραφιναρισμένα τρόφιμα). 
Τροφικές αντικαταστάσεις 
(αλάτι-θαλ. αλάτι, ζάχαρη-μέλι ή σιρόπι ρυζιού, κρέας-ψάρι, αποφλοιωμένα δημητριακά-αναποφλοίωτα, γαλακτοκομικά-τόφου, βούτυρο/γάλα ξηρών καρπών)                                                                                                                               πίσω στην αρχή
    Μακροβιοτική για χαμηλό προϋπολογισμό
    Η Μακροβιοτική διατροφή αποτελεί μία σημαντική λύση στην σύγχρονη διατροφή και τρόπο ζωής, αλλάζοντας την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο.
    Λαμβάνοντας τις κατάλληλες γνώσεις για το πώς να μαγειρεύουμε και να διατρεφόμαστε με μακροβιοτικά, σύμφωνα με τους νόμους της Φύσης και μαθαίνοντας τις σχετικές τεχνικές και μυστικά, κατανοούμε ότι η Μακροβιοτική είναι οικονομικότερη και ποιοτικά καλύτερη από τον «συμβατικό» τρόπο διατροφής.

    Σε αυτό το εργαστήριο, μαθαίνουμε πώς να παρασκευάζουμε ένα θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο, πλήρες, μακροβιοτικό γεύμα με 5 ή ακόμα και με 3 ευρώ!
    Διάρκεια: 2,5 ώρες
    Κόστος: € 30* (με γεύμα)
    Περιεχόμενα
    Φιλοσοφία (20 λεπτά): 
Εισαγωγή στην Μακροβιοτική 
Αρχές, τρόπος ζωής και διατροφής, φυσική διαβίωση, παράδοση του τόπου
Γιν & Γιανγκ 
Εποχικότητα, τόπος, κατάσταση και κράση του ατόμου, ενέργεια τροφών- μαγειρέματος, πρότυπο μακροβιοτικής δίαιτας, 
Τρόφιμα προς αποφυγή
    Τι κάνει την Μακροβιοτική διατροφή πιο οικονομική (10 λεπτά): 
Μάσηση, βιολογικά τρόφιμα, τρόπος μαγειρέματος = μικρότερη κατανάλωση τροφής + καλύτερη αφομοίωση
    Βασικές συνταγές (90 λεπτά)
    • Δημητριακά για γεύμα 
Πλιγούρι σταρένιο με γλυκιά σάλτσα καρότο, κρεμμύδι, λάχανο,   κολοκύθα - (40 λεπτά)
    • Σούπα 
με ξυνολάχανο, κοκκινογούλι και καρότο (30 λεπτά)
    • Όσπρια 
Φαλάφελ με σως μουστάρδας, τζίντζερ ή ρεβύθια με πράσα και σέλερυ - (90 λεπτά)
    • Λαχανικά 
Κόκκινο λάχανο γλυκόξινο με ηλιόσπορους ή Μπρόκολο ατμού με σάλτσα φυστικοβούτυρου - (30 λεπτά)
    • Ορεκτικό - Καρύκευμα 
Ελιές & Νόρι με σουσάμι - (10 λεπτά)
    • Επιδόρπιο
Μους αχλαδιού με κομμάτια μήλου, σταφίδες και τραγανές νιφάδες βρώμης
    Ερωτήσεις - Απορίες (20 λεπτά)
    Γεύμα
                                                                                                                              πίσω στην αρχή
    Μακροβιοτική και Ελληνική Διατροφή
    Η σύγχρονη Μακροβιοτική φιλοσοφία έχει τις ρίζες της στην σοφία της αρχαίας Ελλάδας και ειδικά στον Ιπποκράτη, ο οποίος έδωσε τις κατευθύνσεις για μία διατροφή που είναι σε αρμονία με τους φυσικούς νόμους.
    Σήμερα, η μακροβιοτική έχει μεταδοθεί στον κόσμο από σύγχρονους Ιάπωνες φιλοσόφους, οι οποίοι έχουν ενσωματώσει στοιχεία της ανατολικής κουλτούρας και φιλοσοφίας, τα οποία δημιουργούν ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα διατροφής και τρόπου διαβίωσης.

    Σε αυτό το εργαστήριο εφαρμόζουμε τη Μακροβιοτική θεωρία στην ελληνική γαστρονομία, δημιουργώντας και ανακαλύπτοντας παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, τα οποία ανέκαθεν είχαν την μακροβιοτική «σπίθα» μέσα τους.
 Γιατί η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι Μακροβιοτική!
    Διάρκεια: 2,5 ώρες
    Κόστος: € 45*  (με γεύμα)
    Περιεχόμενα
    Φιλοσοφία (15 λεπτά): 
Εισαγωγή στην Μακροβιοτική 
Αρχές, τρόπος ζωής και διατροφής, φυσική διαβίωση, παράδοση του τόπου
Γιν & Γιανγκ 
Εποχικότητα, τόπος, κατάσταση και κράση του ατόμου, ενέργεια τροφών-μαγειρέματος
Πρότυπο μακροβιοτικής δίαιτας
Τρόφιμα προς αποφυγή
    Ελληνική κουζίνα και προσαρμογή στην Μακροβιοτική (30 λεπτά): 
Τι σημαίνει παράδοση;
Γιν & Γιανγκ ανάλυση του τόπου/κλίματος/διατροφής
Aντικατάσταση συστατικών σε παραδοσιακά πιάτα
Eνσωμάτωση μακροβιοτικών συστατικών
    Βασικές συνταγές (90 λεπτά)
    • Δημητριακά για γεύμα 
Πλιγούρι με κριθάρι και σιτάρι, με σουσάμι - (40 λεπτά)
    • Μίσο σούπα 
Bελουτέ με κολοκύθα και πράσα (30
    • Όσπρια 
Φακές Λευκαδίτικες ή φασόλια νια με γλυκά λαχανικά (λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, κολοκύθα) - (90
    • Λαχανικά 
Φασολάκια αχνιστά με σάλτσα φυστικοβούτυρου ή Μπρόκολο/Λάχανο μπλανσέ με σάλτσα ταχινιού, ξυνολάχανο με ραπανάκια και ξυνόμηλο - (30 λεπτά)
    • Ορεκτικό - Καρύκευμα 
Κολοκυθάκια με μαϊντανό ή φύλλα καρότου και wakame - (30 λεπτά)
    • Σπόροι 
Ηλιόσποροι καβουρντισμένοι - (5 λεπτά)
    • Επιδόρπιο 
Πουτίγκα ρυζιού με γάλα αμυγδάλου ή βρώμης και σταφίδες, αχλάδι, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού – (30 λεπτά)
    Ερωτήσεις - Απορίες (15 λεπτά)
    Γεύμα
                                                                                                                                 πίσω στην αρχή
    Σταύρος Καραγιλάνης

    Ο Σταύρος έχει τελειώσει το 3ο επίπεδο των Μακροβιοτικών σπουδών (Art of Life) του Kushi Institute of Europe, στην Ολλανδία, με δασκάλους τις/τους Adelbert & Wieke Nelissen, Jeanne van de Heuvel, Philip Janneta, Alex Jack, Patricio Paredes, Yomoko Amano και πολλούς ακόμη έμπειρους μακροβιοτικούς δασκάλους από όλο τον κόσμο.
    Μετά από 7 έτη δοκιμών στη μαγειρική, ξεκίνησε το 2010 την ενασχόλησή του με την Μακροβιοτική, η οποία κέντρισε αμέσως  το ενδιαφέρον του, λόγω της ολοκληρωμένης –θεωρητικής και πρακτικής- προσέγγισης και επειδή βελτίωσε θεαματικά την υγεία του σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που δεν είχε καταφέρει σε τέτοιο βαθμό,  ως τότε, με την «απλή» χορτοφαγία.
    Εργάζεται ήδη για την διάδοση του Μακροβιοτικού τρόπου ζωής, παραδίδοντας μαθήματα Μακροβιοτικής μαγειρικής. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει την σύγχρονη Ελληνική Μακροβιοτική κουζίνα, αφού οι ρίζες της μοντέρνας Μακροβιοτικής είναι ο Ιπποκράτης και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία.
    Τα μαθήματά του χαρακτηρίζονται από αμεσότητα, χιουμοριστική προσέγγιση και διάθεση προσφοράς αλλά και ανταλλαγής απόψεων. Δημιουργεί θρεπτικά και νόστιμα πιάτα, έχοντας ως έμπνευση την γνώση των δασκάλων του, την προηγούμενη εμπειρία του στη μαγειρική και το ένστικτό του.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου