
Καθώς η θερµοκρασία πέφτει, η ανάγκη για ένα ζεστό και χορταστικό γεύµα γίνεται επιτακτική. Η θρεπτική αξία της κοτόσουπας και οι χαµηλές της θερµίδες την κάνουν ιδανική επιλογή.
Κοτόπουλο
Είναι πολύ καλή πηγή βιταµινών Β, που είναι ευεργετικές για το νευρικό σύστηµα, αλλά και πρωτεϊνών απαραίτητων για την υγεία των µυών µας. Επίσης περιέχει σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ είναι χαµηλό σε λίπος.
Είναι πολύ καλή πηγή βιταµινών Β, που είναι ευεργετικές για το νευρικό σύστηµα, αλλά και πρωτεϊνών απαραίτητων για την υγεία των µυών µας. Επίσης περιέχει σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ είναι χαµηλό σε λίπος.
Ρύζι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενώ περιέχει και κάλιο (απαραίτητο για τη ρύθµιση της αρτηριακής πίεσης), φώσφορο, µαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης περιέχει βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, καθώς και βιταµίνη Ε.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενώ περιέχει και κάλιο (απαραίτητο για τη ρύθµιση της αρτηριακής πίεσης), φώσφορο, µαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης περιέχει βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, καθώς και βιταµίνη Ε.
Καρότο
Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταµίνης Α, η οποία ευεργετεί την όραση, καταπολεµά την ακµή και δρα ενάντια στα µικρόβια και τις µολύνσεις. Επιπλέον περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σύµπλεγµα βιταµινών Β, C και Ε, καθώς και µαγνήσιο.
Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταµίνης Α, η οποία ευεργετεί την όραση, καταπολεµά την ακµή και δρα ενάντια στα µικρόβια και τις µολύνσεις. Επιπλέον περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σύµπλεγµα βιταµινών Β, C και Ε, καθώς και µαγνήσιο.
Κρεµµύδι
Η κερσετίνη που περιέχει του προσδίδει ιδιαίτερα έντονη αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα περιέχει και βιταµίνη C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο και σε φυτοχηµικές ουσίες µε αντιµικροβιακές ιδιότητες.
Η κερσετίνη που περιέχει του προσδίδει ιδιαίτερα έντονη αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα περιέχει και βιταµίνη C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο και σε φυτοχηµικές ουσίες µε αντιµικροβιακές ιδιότητες.
Ελαιόλαδο
Είναι µια από τις καλύτερες πηγές βιταµίνης Ε, ενώ είναι πλούσιο και σε µονοακόρεστα λιπαρά που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς µας.
Είναι µια από τις καλύτερες πηγές βιταµίνης Ε, ενώ είναι πλούσιο και σε µονοακόρεστα λιπαρά που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς µας.
Η περιεκτικότητα της κοτόσουπας σε νερό κυµαίνεται από 45-75%, γι’ αυτό και η κατανάλωση ακόµα και µιας και µόνο µερίδας µπορεί να συµβάλει σηµαντικά στην ηµερήσια ενυδάτωσή µας.
ΤΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΛΙΝΙΚΗσ ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ - ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ, B.Sc.,
ΕΠΙΣΤΗMΟΝΙΚΗΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΣΤΗMΟΝΙΚΗΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου