Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σολομός στη σχάρα με σως


Περιγραφή

Είναι η ωραιότερη εκδοχή του σολομού που εχω δοκιμάσει έως τώρα και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.
Τι χρειαζόμαστε:
  • 2-3 φιλέτα σολωμού
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σως
  • το χυμό ενός πορτοκαλιού
  • το χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο ξερό δυόσμο τριμμένο

Πως το κάνουμε:

  1. Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί.
  2. Ετοιμάζουμε τη σως, βάζοντας όλα τα υλικά σε βαθύ μπωλ και χτυπώντας τα με το σέικερ.
  3. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολα και το τοποθετούμε στο τελευταίο ράφι του φούρνου.
  4. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουμε επάνω σε αυτήν τα φιλέτα σολωμού.
  5. Τα αλείφουμε με πινέλο με λίγη σως.
  6. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα ξανααλείφουμε με σως.
  7. Ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά και σβήνουμε το φούρνο.
  8. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σως και
  9. συνοδεύουμε με πιλάφι και βραστά λαχανικά.


Διαβάστε περισότερο: Σολομός στη σχάρα με σως http://www.sintagespareas.gr/sintages/solomos-sti-sxara-me-sos.html#ixzz1lvJlbhrI
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου