
Με το κρύο που έρχεται νομίζω πως είναι ότι καλύτερο...
Πάμε να την φτιάξουμε;
Υλικά: (για 4 φλυτζάνια)
600 γραμ. φρέσκο γάλα
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο
100 γραμ. σοκολάτα πραλίνα γάλακτος
(αν δεν έχετε σοκολάτα με 65% κακάο βάλτε 140 γραμ. απλή κουβερτούρα και 60γραμ. γάλακτος)
2 κουταλάκια ζαχαρούχο γάλα (προαιρετικά)
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα να ζεσταθεί, όχι να βράσει...
Μόλις ζεσταθεί, κατεβάζουμε λίγο απ' τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ενσωματωθεί με το γάλα.
Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε 4 φλυτζάνια...
Αν θέλουμε, στο φλυτζάνι μας βάζουμε για λίγο ένα ξυλάκι κανέλας για άρωμα, ή μια φλούδα πορτοκαλιού, ή ακόμα και λίγο τζίντζερ...
Δίνουν πολύ ιδιαίτερο άρωμα!!!
Συνοδέψτε με σπιτικά μπισκοτάκια ή κέικ και χαρείτε ένα ζεστό χουχουλιάρικο απόγευμα με τους αγαπημένους σας...
Καλή εβδομάδα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου