Εύκολη καλοκαρινή συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 αυγά
- 1 μελιτζάνα κομμένη και κυβάκια
- 100 γραμμάρια μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (ή μισή κονσέρβα κονκασέ)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μαραίνουμε τα πράσα με λίγο νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μελιτζάνα. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ντομάτα.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω τα αυγά με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει ο κρόκος από το ασπράδι (δεν τα χτυπάμε δηλαδή από πριν, τα αφήνουμε να ψηθούν λίγο πάνω από τα λαχανικά και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε).
- Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ νόστιμο φαγητό και την επόμενη μέρα κατευθείαν από το ψυγείο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου