Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αυγά με μελιτζάνες, πράσο και μανιτάρια


Περιγραφή
 
Εύκολη καλοκαρινή συνταγή

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 1 μελιτζάνα κομμένη και κυβάκια
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (ή μισή κονσέρβα κονκασέ)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Πως το κάνουμε:
  1. Μαραίνουμε τα πράσα με λίγο νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μελιτζάνα. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ντομάτα.
  2. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω τα αυγά με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει ο κρόκος από το ασπράδι (δεν τα χτυπάμε δηλαδή από πριν, τα αφήνουμε να ψηθούν λίγο πάνω από τα λαχανικά και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε).
  3. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ νόστιμο φαγητό και την επόμενη μέρα κατευθείαν από το ψυγείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου