Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καραμελωμένη Φαντασια

Υλικά
  • 15 δαμασκηνά (αποξηραμένα)
  • 15 βερίκοκα (αποξηραμένα)
  • 15 καστανά (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 3 κούπες καρύδια κοπανισμένα (όχι λιώμα)
  • Λίγη κανέλα
  • 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 8 κουταλιές μέλι
  • 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλλητικό σκεύος τη μίση ποσότητα από το μέλι μαζί με το βούτυρο και προσθέτετε τα καρύδια
  • Στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεγάλη ταρτιέρα ή στρογγυλή πιατέλα και το βάζετε στην άκρη να κρυώσει.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο μέλι μαζί με την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε τα καστανά, τα δαμασκηνά και τα βερίκοκα και τα ανακατεύεται μέχρι να καραμελώσουν και να δέσει το σιρόπι, πασπαλίζετε με κανέλλα.
  • Στρώνετε στην μέση της βάσης το γιαούρτι, απλώνετε γύρω-γύρω το τα καραμελώμενα δαμασκηνά, καστανά και βερίκοκα και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
  • Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου