Λευκή µους µε φράουλες
Από τη Νταϊάνα Κόχυλα
Αυτό το ανάλαφρο γλυκό κερδίζει µια επιπλέον δροσερή γεύση µε αρωµατικό λικέρ πορτοκάλι.
Υλικά
Για 8 µερίδες
5 φλιτζ. φρέσκες φράουλες,
χυµό από ½ λεµόνι,
1 κ.σ. ξύσµα πορτοκαλιού,
2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη,
½ φλιτζ. καυτό νερό,
2 κρόκους αυγών,
1 φλιτζ. ζάχαρη,
2-3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι,
2 φλιτζ. κρέµα γάλακτος
Πλένουµε τις φράουλες και κόβουµε τα κοτσάνια τους. Τις βάζουµε µαζί µε τον χυµό λεµονιού, το ξύσµα και τη ζελατίνη στο µπλέντερ. Ρίχνουµε το καυτό νερό και τα χτυπάµε ξανά ώσπου να πολτοποιηθούν. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει.
Με µίξερ χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέµα. Προσθέτουµε το λικέρ και τα χτυπάµε για ακόµα 1 λεπτό. Ρίχνουµε το µείγµα αυτό σε µπεν µαρί και το ανακατεύουµε µε ξύλινο κουτάλι συνέχεια, πάνω από νερό που σιγοβράζει, µέχρι να πήξει. Το βγάζουµε και το αφήνουµε να κρυώσει.
Ανακατεύουµε το µείγµα της φράουλας µε τους κρόκους και βάζουµε το µείγµα στο ψυγείο ώσπου να αρχίσει να πήζει. Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος ώσπου να πήξει. Με µία σπάτουλα την ανακατεύουµε µε το µείγµα της φράουλας.
Τοποθετούµε όλη τη µους σε µπολάκια και τα αφήνουµε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ακόµα, ώσπου να πήξει η µους. Γαρνίρουµε µε φρέσκες φράουλες και σερβίρουµε.
Υλικά
Για 8 µερίδες
5 φλιτζ. φρέσκες φράουλες,
χυµό από ½ λεµόνι,
1 κ.σ. ξύσµα πορτοκαλιού,
2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη,
½ φλιτζ. καυτό νερό,
2 κρόκους αυγών,
1 φλιτζ. ζάχαρη,
2-3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι,
2 φλιτζ. κρέµα γάλακτος
Πλένουµε τις φράουλες και κόβουµε τα κοτσάνια τους. Τις βάζουµε µαζί µε τον χυµό λεµονιού, το ξύσµα και τη ζελατίνη στο µπλέντερ. Ρίχνουµε το καυτό νερό και τα χτυπάµε ξανά ώσπου να πολτοποιηθούν. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει.
Με µίξερ χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέµα. Προσθέτουµε το λικέρ και τα χτυπάµε για ακόµα 1 λεπτό. Ρίχνουµε το µείγµα αυτό σε µπεν µαρί και το ανακατεύουµε µε ξύλινο κουτάλι συνέχεια, πάνω από νερό που σιγοβράζει, µέχρι να πήξει. Το βγάζουµε και το αφήνουµε να κρυώσει.
Ανακατεύουµε το µείγµα της φράουλας µε τους κρόκους και βάζουµε το µείγµα στο ψυγείο ώσπου να αρχίσει να πήζει. Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος ώσπου να πήξει. Με µία σπάτουλα την ανακατεύουµε µε το µείγµα της φράουλας.
Τοποθετούµε όλη τη µους σε µπολάκια και τα αφήνουµε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ακόµα, ώσπου να πήξει η µους. Γαρνίρουµε µε φρέσκες φράουλες και σερβίρουµε.
http://www.tanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου