Έξι τρόποι για να αποφύγετε να φάτε περισσότερο
Αντί να αρχίσετε μια περιοριστική και καταπιεστική δίαιτα που οι θερμίδες θα σας γίνουν εμμονή, μπορείτε απλά να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες που θα σας κρατήσουν μακριά από το φαγητό και επομένως μακριά από τα περιττά κιλά.
  • 1. Τρώτε συχνά μέσα στην μέρα
Προσπαθήστε να τρώτε συχνά μέσα στην ημέρα και να μην ξεχνιέστε. Αν κάνετε ένα μεγάλο διάστημα να φάτε, τότε στο γεύμα που θα ακολουθήσει κινδυνεύετε να φάτε πολύ παραπάνω απ’ ότι πρέπει. Τρώγοντας, ενδιάμεσα από τα γεύματα, σνακ θα σας κάνει και να μην πεινάσετε αλλά και, όταν έρθει η ώρα του γεύματος, να φάτε την κανονική ποσότητα και όχι παραπάνω.
  • 2. Κρατήστε τα φαγητά που σας αρέσουν πολύ αλλά δεν σας κάνουν καλό, μακριά
Τα μπισκότα, οι σοκολάτες και άλλα πολλά τρόφιμα είναι από τα αγαπημένα σας και μπορούν να σας ικανοποιήσουν και να σας είναι χρήσιμα αλλά, μόνο, αν τα καταναλώσετε με το σωστό τρόπο.
Επειδή, όμως, αν τα έχετε σπίτι υπάρχει ο κίνδυνος να τα καταναλώσετε μέσα σε μια μέρα καλύτερα αποφύγετε την αγορά τους. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να έχει διάφορες λιχουδιές στο σπίτι σε τακτική βάση. Το να τα αγοράζετε μια φορά το μήνα είναι η καλύτερη επιλογή.
  • 3. Μην μπερδεύετε τη δίψα με την πείνα
Το απόγευμα, κυρίως λίγο μετά το γεύμα, αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι. Προτιμήστε να πιείτε παραπάνω νερό ή μια κούπα τσάι. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε πιο γεμάτοι και θα αποφύγετε να φάτε κάτι παραπάνω τη στιγμή που δεν το χρειάζεστε.
  • 4. Φάτε με το ρολόι
Μην παρασύρεστε και αρχίσετε να τρώτε το ένα φαγητό πάνω απ’ το άλλο. Συνηθίστε να κοιτάτε το ρολόι και να κρατάτε, έστω και στο περίπου, χρόνο ανάμεσα στα γεύματα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα σας γίνει συνήθεια πριν καταναλώσετε ένα γεύμα ή ένα σνακ να κοιτάτε το ρολόι και αυτό, στην ουσία, να σας λέει αν πρέπει να φάτε ή όχι.
  • 5. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας
Εντάξει, μια λιχουδιά παραπάνω μπορείτε να την φάτε. Δεν θα σας κοστίσει σημαντικά στο βάρος σας. Όμως προσέξτε: Μην αφήσετε αυτή η λιχουδιά να σας γίνει συνήθεια και κάθε φορά να λέτε ότι είναι η τελευταία φορά που τρώτε κάτι τέτοιο. Μην αφήσετε, δηλαδή, να σας πάρει η κάτω βόλτα! Επιστρέψτε, από το επόμενο κιόλας γεύμα, στην κανονική μορφή της διατροφής σας.
  • 6. Απλά μην αρχίσετε
Ειδικά, όταν πρόκειται να ψήσετε κάτι, cookies για παράδειγμα, μην αφήσετε τον εαυτό σας να δοκιμάσει από αυτό πριν ετοιμαστεί και σερβιριστεί στο τραπέζι για κατανάλωση.
Διαφορετικά, θα ξεκινήσετε το φαγητό και δεν θα σταματάτε. Κάντε υπομονή και δοκιμάστε αυτό που φτιάξατε στο τραπέζι μαζί με τους υπόλοιπους.