Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ομελέτα φούρνου με καλαμπόκι και ζαμπόν

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
8 αβγά
5 κ.σ. γάλα
2 φλ. τσ.  καλαμπόκι βρασμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
6 φέτες γραβιέρα, ψιλοκομμένες 
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + 2 κ.σ. για το άλειμμα του ταψιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, να σοταριστούν έως ότου μαραθούν.
Ύστερα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη γραβιέρα και το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, το ζαμπόν και τη γραβιέρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψάκι μας  και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, περίπου ανάλογα με το πάχος της ομελέτας και το φούρνο μας.
Δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού που πρέπει να είναι καθαρό όταν το βγάλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου