Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light


Enlarge this image


Πολύ καλοκαιρινό & δροσιστικό γλυκάκι και αντικαθιστώντας τα υλικά με light προϊόντα γίνεται κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.


Enlarge this image




Υλικά

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. φρουκτόζη
1 λίτρο γάλα light
2 φακελάκια ζελέ κεράσι ή ότι άλλο θέλετε light

(Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά υλικά π.χ ζάχαρη, πλήρες γάλα κλπ)



Enlarge this image


Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μπισκότα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τη φρουκτόζη. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώνει και ετοιμάζουμε το ζελέ. Σε 600 ml ζεστό νερό προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να λειώσει. Συμπληρώνουμε άλλα 600 ml παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρά. (όχι να δέσει τελείως). Αδειάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.


Enlarge this image
 
 
http://delicieuses.forumotion.net/t437-topic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου