Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Πίτα με Κολοκυθάκια, Τυρί Φέτα και Γιαούρτι χωρίς φύλλο






















Υλικά:

Για τη ζύμη:
2 μέτρια κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στο τρίφτη( στυμμένα πολύ καλά χωρίς υγρά)
2 φλιτζάνια τσαγιού τρίμματα από τυρί φέτα
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ. 2%
240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο γάλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Επιπλέον:
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη για το ταψί
5-6 κουταλιές σούπας τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο





Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη τα τριμμένα κολοκυθάκια, το γιαούρτι, τα χτυπημένα  αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα τα τρίμματα της φέτας.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε το μίγμα καλά, τελευταίο προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

3. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με τη μαργαρίνη (καλύπτουμε και τα τοιχώματα), ρίχνουμε το μίγμα μέσα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη τριμμένη γραβιέρα και τέλος προσθέτουμε το λάδι.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170Ο για 45-55 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω η πίτα.
Αφήστε τη τα κρυώσει λίγο και μετά κόψτε τη!!!

 
Καλή Επιτυχία!!!

Καλημέρα! Μια ακόμη οικογενειακή συνταγή, από τις καλύτερες και πιο νόστιμες πίτες πιστεύω! Είναι πανεύκολη χωρίς κόπο και  με υλικά που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι. Η τριμμένη γραβιέρα από πάνω κάνει μια φοβερή τραγανή κρούστα!!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

 http://eleniscooking.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου