
Βάζουμε το ζελέ με 40 γρ κρύο νερό σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε 5' μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε μεσα στο μπώλ τα 60 γρ ζεστό νερό και ανακατεύουμε μεχρι να διαλυθεί. Χτυπάμε σε ενα μεγάλο μπωλ τα Φιλαδέλφια με τα γιαούρτια ώστε να ανακατωθούν καλά και να γίνει ενα μίγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και την Εrystevio και τα ανακατώνουμε καλα. Προσθέτουμε στο μίγμα το μπωλάκι με το ζελέ. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε πυρέξ η σε μικρά ατομικά μπώλ και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Στη συνέχεια και πρίν σερβίρουμε απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Θα χρειαστείτε:
- 250ml κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα)
- 75g Deligios Erystevio
- 60g κακάο σε σκόνη
Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και αναμείξτε στην μεσαία ταχύτητα για 1 περίπου λεπτό μέχρι το μους να «στέκεται». Γαρνίρετε με λίγο κακάο. Τοποθετήστε στο μίγμα στο ψυγείο για μία

Θα χρειαστείτε:
- 500g χυμό πορτοκάλι (περίπου από 4-5 πορτοκάλια) ή χυμό πορτοκάλι
- Την φλούδα από 1 πορτοκάλι κομμένη κομματάκια
- 6-7 κουταλιές Deligios Erystevio
- 30g. ζελατίνη
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για να μαλακώσει. Παίρνουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού, την φλούδα και το Erystevio και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μία βράση. Απομακρύνουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενές μίγμα.. Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε για περίπου 2 -3ώρες στο ψυγείο.

Θα χρειαστείτε:
- 250ml κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα)
- 150g γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού Deligios Erystevio
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 1 βανίλια
Τοποθετήστε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε την μισή κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το Erystevio, την βανίλια το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά και αφού το μίγμα ζεσταθεί προσθέτουμε την ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά. Κατόπιν προσθέτουμε και το κρύο μίγμα του γιαουρτιού με την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει και διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και λίγο μέλι.

Θα χρειαστείτε:
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
- 2 φλυτζάνια Deligios Erystevio
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 ξύλο κανέλλας
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 200 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το Erystevio, την κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο σιμιγδάλι. Όταν απορροφηθεί, το αποσύρουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με καρύδια και λίγο μέλι, παρπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.

Θα χρειαστείτε:
- 250ml κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα)
- 60g Deligios Erystevio
- 70g κακάο σε σκόνη
- ½ ποτήρι γάλα (100ml)
- 2 φύλλα ζελατίνης
Τοποθετήστε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την ζελατίνη αφού την έχετε στύψει. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέστε το κακάο και το Erystevio και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενές μίγμα. Αφήστε το μίγμα να πάρει βράση και μοιράστε το σε ατομικά φορμάκια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου