Υλικά (για 6-8 άτομα)
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
3/4 γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.τ.σ. άνηθο
1 κ.τ.γ. αλάτι
4-5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.τ.σ. ξίδι (προαιρετικά)
Ετοιμασία
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αμύγδαλα με το γιαούρτι και τον άνηθο και ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και δοκιμάζετε. Διορθώνετε αν χρειάζεται τη γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε με μία κουταλιά της σούπας ξίδι.
3. Βάζετε στο ψυγείο και δροσίζετε τη σαλάτα για μία ώρα πριν την σερβίρετε.
Το διατροφικό σχόλιο
Μελέτες κορυφαίων ιατρικών σχολών ανά τον κόσμο αποδεικνύουν καθημερινά την άμεση σχέση των χαμηλών επίπεδων μαγνησίου στο αίμα με την επιδείνωση καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως οι αρρυθμίες, η υπέρταση και η στεφανιαία νόσος. Εκτός από την ευεργετική του δράση στις παραπάνω καταστάσεις όμως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το μαγνήσιο αποτελεί «ελιξίριο» και για αυτούς που προβληματίζονται με χρόνια κόπωση. Μόλις 100 γρ. αμύγδαλα, βασικό συστατικό της παραπάνω συνταγής, προμηθεύουν τον οργανισμό μας με το 72% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο.
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
3/4 γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.τ.σ. άνηθο
1 κ.τ.γ. αλάτι
4-5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.τ.σ. ξίδι (προαιρετικά)
Ετοιμασία
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αμύγδαλα με το γιαούρτι και τον άνηθο και ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και δοκιμάζετε. Διορθώνετε αν χρειάζεται τη γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε με μία κουταλιά της σούπας ξίδι.
3. Βάζετε στο ψυγείο και δροσίζετε τη σαλάτα για μία ώρα πριν την σερβίρετε.
Το διατροφικό σχόλιο
Μελέτες κορυφαίων ιατρικών σχολών ανά τον κόσμο αποδεικνύουν καθημερινά την άμεση σχέση των χαμηλών επίπεδων μαγνησίου στο αίμα με την επιδείνωση καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως οι αρρυθμίες, η υπέρταση και η στεφανιαία νόσος. Εκτός από την ευεργετική του δράση στις παραπάνω καταστάσεις όμως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το μαγνήσιο αποτελεί «ελιξίριο» και για αυτούς που προβληματίζονται με χρόνια κόπωση. Μόλις 100 γρ. αμύγδαλα, βασικό συστατικό της παραπάνω συνταγής, προμηθεύουν τον οργανισμό μας με το 72% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο.
Συνταγές: Μυρσίνη Λαμπράκη
Διατροφικά σχόλια: Κωνσταντίνος Ξένος
Διατροφικά σχόλια: Κωνσταντίνος Ξένος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου