Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Kibbeh - κούπες στο ταψί

 Λίβανος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
"1 κιλό ψιλοκομμένος αρνίσιος κιμάς
1/2 φλιτζάνι σιτάρι πλιγούρι, που έχει μουσκευτεί σε νερό και έχει στραγγιχτεί καλά
1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα 
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένο κουκουνάρι
περίπου 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας
σουμάκι ανάλογα με την προτίμηση σας"

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 °F. Αναμίξτε όλα τα συστατικά εκτός από το κουκουνάρι. Τοποθετήστε το μισό μίγμα κρέατος σε ένα ταψί 23x33 και πασπαλίστε το με τα μισά κουκουνάρια. Προσθέστε τον υπόλοιπο κιμά. Περιχύστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αρκετό μαύρο πιπέρι και λίγο σουμάκι. Αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα.

Σημείωση: Σε πόλεις με μεγάλο πληθυσμό Λιβανέζων και Συρίων, οι κρεοπώληδες ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο μίγμα κρέατος για Kibbeh. Αναζητήστε το.

*Το σουμάκι είναι ένας σκούρος κόκκινος καρπός που μεγαλώνει στην Μέση Ανατολή καθώς και σε μερικές περιοχές της Ιταλίας. Μπορείτε να βρείτε το συστατικό αυτό σε μορφή αποξηραμένου καρπού ή τριμμένο σε Μεσανατολικές Αγορές. Το σουμάκι έχει μια φρουτώδης, στυφή γεύση που συμπληρώνει μια ποικιλία φαγητών, από κρέατα και ψάρια μέχρι και λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου