Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;



Bαθμολογία:
       
 
11 ψήφοι
Προστέθηκε από bvick03.09.1

Περιγραφή

Επιστρέφοντας από τις διακοπές συναντήσαμε έναν παραγωγό που πωλουσε στον δρόμο δεκάδες πορτοκαλί, στρογγυλές και λαχταριστές κολοκύθες! Είναι εξαιρετικο υλικό και μπορεί να συντηρηθεί καιρό. αγοράσαμε κι εμείς λοιπόν, μια κολοκύθα 12 κιλών και όλοι με ρωταγαν τι θα την κάνω… ορίστε λοιπόν πως με απλά βήματα μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας κολοκύθα για πολυυυ καιρό, έτοιμη για νόστιμα και υγιεινά γλυκά και φαγητά
Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κολοκύθα

    Πως το κάνουμε:

    recipe image
    1. Κόβουμε την κολοκύθα κάθετα σε ροδέλες και μετά κόβουμε την κάθε ροδέλα στα 2.
    recipe image
    2. Kαθαρίζουμε τα 2 μεγάλα κομμάτια από τα σπόρια και τις ίνες με ένα κουτάλι και τα φυλάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
    recipe image
    3. Tεμαχίζουμε την κάθε φέτα σε μικρότερα κομμάτια.
    recipe image
    4. Kαι αφαιρούμε εύκολα τη φλουδα της κολοκύθας με ένα μαχαίρι. Η παραπάνω διαδικασία συνεχίζεται για όλη την κολοκύθα.
    recipe image
    5. Όταν φτάσουμε στο «καπάκι» μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε τη σάρκα με ένα melon baller κάνοντας τα μπαλάκια.
    recipe image
    6. Σε αυτή τη φάση, έχοντας κύβους κολοκύθας μπορούμε να τους ζυγίσουμε, να τους συσκευάσουμε σε σακούλες τροφίμων και να τους αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
    recipe image
    7. Εναλλακτικά βάζουμε στο μίξερ μας το εργαλείο του τρίφτη.
    recipe image
    8. Και αφού τρίψουμε την κολοκύθα την καταψύχουμε σε σακουλάκια τροφίμων.
    recipe image
    9. Τα σπόρια που μας έμειναν τα τρίβουμε με τα χέρια μας (μαζί με τις ίνες) μέσα στο νερό και αφού ξεκολλήσουν καλά, θα αρχίσουν να επιπλέουν.
    recipe image
    10. Τα μαζεύουμε, τα ξεπλένουμε καλά,
    recipe image
    11. Τα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και εάν θέλουμε τα αλατίζουμε κι ολας.
    recipe image
    12. Τα ψήνουμε για 5 λεπτακια στους 150 βαθμούς μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και ξανθύνουν λίγο.
    recipe image
    13. Τα φυλάμε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    1.Χρησιμοποιηστε διπλό σακουλάκι τροφίμων ώστε να αποφευχθούν διαρροές στην κατάψυξη.
    2. Σημειώστε την ακριβή ποσότητα κολοκύθας των αγαπημένων σας συνταγών και αποθηκεύστε συγκεκριμένα γραμμάρια κολοκύθας σε κάθε σακουλάκι
    3. To melon baller πωλείτε στα περισσότερα σουπερ μάρκετ δεν έχω βρει όμως κάποια ελληνική ονομασία γι’αυτό το εργαλειακι.
    4. Εάν αγοράσατε πρώτη φορά κολοκύθα μην απογοητευτείτε εάν το εσωτερικό της είναι πολύ «λευκό». Όσο μένει εκτεθειμένη στον αέρα τόσο πιο πολύ πορτοκαλί γίνεται, όπως αντίστοιχα μαυρίζει και το μήλο, η αγκινάρες κ.ο.κ…
    5. Τα σποράκια που έμειναν μπορούν να καταναλωθούν σαν «πάσα-τέμπο», να μπουν σε διάφορα φαγητά και γλυκά ή εναλλακτικά εγώ τα βάζω μέσα στη ζύμη του ψωμιού μαζί με αλλά σποράκια και φτιάχνω το δικό μου πολύσπορο!


    Διαβάστε περισότερο: Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα; http://www.sintagespareas.gr/sintages/pos-katharizetai-kai-sintireitai-i-kolokitha3b.html#ixzz264IOnhSy

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου