Μια υπέροχη συνταγή που θα ντύσει τον σολομό σου και θα τον κάνει... ιαπωνική πανδαισία! Μην ξεχνάς ο σολομός αγαπά την σιλουέτα σου και προσφέρει μεγάλη ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων. Θερμίδες 234
Συστατικά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
500 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 μερίδες
1 κ.γ. ψημένο καβουρδισμένο σουσάμι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
2
Βάλε το σολομό σε μια πλαστική σακούλα και πρόσθεσε 3 κ.σ. από αυτή τη σος. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κράτησε την υπόλοιπη σος
3
Προθέρμανε το γκριλ και στρώσε τα κομμάτια σολομού σε λαδωμένο ταψί πετώντας τη μαρινάδα που μένει στη σακούλα
4
Ψήσε το σολομό για 10 λεπά και ράντισε με την υπόλοιπη σος σόγιας και το σουσάμι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου