Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Φασολάκια λαδερά

ασολάκια λαδεράΦασολάκια λαδεράΗ κλασική παραδοσιακή συνταγή για λαδερά φασολάκια, εμπλουτισμένη με πατάτες και κολοκυθάκια για περισσότερη νοστιμιά. 
4.0 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 45 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά 
Συνταγή για: 6 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:



Υλικά συνταγής: 
Καθαρισμένα πράσινα φασολάκια600 γρ. (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 
Καθαρισμένες και κομμένες φέτες πατάτες2 μέτριες 
Κομμένα φέτες κολοκυθάκια2 μέτρια 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μεγάλο 
Ψιλοκομμένες ντομάτες3 μεγάλες ή μία συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη 
Ελαιόλαδο3/4 κούπας 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Ζάχαρη1/2 κουταλάκι 

Οδηγίες: 
1. Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καλοκυθάκια. Τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας που και που, να μαραθεί το κρεμμύδι και να ροδίσουν λίγο τα άλλα λαχανικά.
2. Προσθέτετε τα φασολάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο και την ζάχαρη. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.
3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια (40 - 50 λεπτά). Όσο βράζουν ελέγχετε το φαγητό, μήπως χρειαστεί νερό.
4. Σερβίρετε τα φασολάκια χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 


http://www.radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου