Ότι πρέπει για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την υγεία και προωθούν την «καύση» του αποθηκευμένου λίπους!
Μερίδες: 5-6
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 45 λεπτά
Υλικά
- ¼ της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε κύβους
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα ψιλοκομμένο λάχανο (λευκό ή μωβ)
- 10 φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα
- 1 κούπα ντομάτα πολτοποιημένη
- 1 βιολογικό κύβο ζωμό κότας
- 2-3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι ή κινόα
- Αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ
- Χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
- Ρίξτε την πολτοποιημένη ντομάτα και το βιολογικό ζωμό κότας και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι, σκεπάστε τα με νερό και σιγοβράστε για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε.
- Για κάθε ένα πιάτο σερβιρίσματος προσθέστε 1 κουταλάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό από λεμόνι.
Tip: Συνοδέψτε τη χορτόσουπα με μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης όπως λίγο ανθότυρο ή στήθος κοτόπουλου. Το κύριο μας πιάτο είναι η σούπα και το δευτερεύον η άπαχη πηγή πρωτεΐνης.
Γράφει: Θασίτης Χρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.
Read more: http://www.genenutrition.gr/laxanika/lipolyticvegansoup.html#ixzz2FWtVbJQ4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου