Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Λιποδιαλυτική χορτόσουπα


Λιποδιαλυτική χορτόσουπα με διάφορα λαχανικά.Ότι πρέπει για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την υγεία και προωθούν την «καύση» του αποθηκευμένου λίπους!
Μερίδες: 5-6
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 45 λεπτά


Υλικά
  • ¼ της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο λάχανο (λευκό ή μωβ)
  • 10 φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 βιολογικό κύβο ζωμό κότας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι ή κινόα
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ
  • Χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
  2. Ρίξτε την πολτοποιημένη ντομάτα και το βιολογικό ζωμό κότας και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι, σκεπάστε τα με νερό και σιγοβράστε για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε.
  5. Για κάθε ένα πιάτο σερβιρίσματος προσθέστε 1 κουταλάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό από λεμόνι.
Tip: Συνοδέψτε τη χορτόσουπα με μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης όπως λίγο ανθότυρο ή στήθος κοτόπουλου. Το κύριο μας πιάτο είναι η σούπα και το δευτερεύον η άπαχη πηγή πρωτεΐνης.

Γράφει: 
Θασίτης Χρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

Read more: http://www.genenutrition.gr/laxanika/lipolyticvegansoup.html#ixzz2FWtVbJQ4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου