Μια πίτα που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα. Προετοιμάζεται αρκετά εύκολα και αποτελεί μια κλασική γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους. Ο κιμάς μπερδεύεται με τη ντομάτα και μαζί κάνουν παρέα σε ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και γνήσιο κεφαλοτύρι… Το μόνο που τους λείπει είναι λίγο κόκκινο κρασί.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές πολτός ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλλα
- 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνια βούτυρο αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κιλό φύλλο
- 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές πολτός ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλλα
- 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνια βούτυρο αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κιλό φύλλο
Εκτέλεση
- Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτετε τον κιμά και με πιρούνι τον πιέζετε και ανακατεύετε να μην μείνει μεγάλα κομμάτια. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Aλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον πολτό ντομάτας και την κανέλλα. Aλατοπιπερώνετε.
- Χτυπάτε τ’ αυγά Προσθέτετε το τυρί και τ’ αυγά στην κατσαρόλα.
- Βουτυρώνετε το ταψί. Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο. Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα.
- Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω. Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο. Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.
- Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.
- Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο.
http://www.flowmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου