Κόκκινο κρέας: Μάθετε πως να το κάνετε πιο μαλακό
Τα κόκκινα κρέατα είναι συνήθως σκληρά και αν έχετε θέματα με τα δόντια σας, δεν σκέφτεστε καν να τα καταναλώσετε, ενώ όλες οι υπόλοιπες έχετε δισταγμό για το αν το μαγείρεμα τους θα διευκολύνει τους καλεσμένους σας και εσάς σε ένα τραπέζι. Επειδή όμως, το κατσίκι και το μοσχάρι δεν θέλει κανείς να στερηθεί, εμείς σας προτείνουμε να τα μαρινάρετε πάντα σε κρασί πριν τα μαγειρέψετε για το δείπνο και θα δείτε πόσο πιο μαλακά μπορούν να γίνουν.
Η έξυπνη και οικονομική χρήση του μπαγιάτικου ψωμιού
Όταν το φρέσκο και αφράτο ψωμάκι σας μπαγιατέψει, συνήθως το πετάτε στα σκουπίδια ή το ταΐζετε στα πουλιά, σωστά; Λάθος. Το μπαγιάτικο ψωμί, εκτός από βασικό υλικό για μπιφτέκια και κεφτέδες, μπορεί να μετατραπεί σε ωραιότατα σπιτικά κρουτόν για σούπες και σαλάτες! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κόψετε σε μικρά τετραγωνάκια, να τα απλώσετε σε ένα ταψί ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και να τα ψήσετε. Χίλιες φορές πιο νόστιμα από τα αγοραστά και σίγουρα πιο υγιεινά.
Πώς να κάνετε τα ψητά σας ψάρια ακόμα πιο νόστιμα
Μία εύκολη συνταγή για σος που ταιριάζει πολύ με τα λευκά ψάρια και τους δίνει μοναδική γεύση, είναι αυτή με πολύ σκορδάκι και λιαστές ντομάτες. Απλά κάψτε σε ένα τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια σβήνετε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτετε 300γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Αφήστε την σάλτσα να δέσει και μόλις είναι έτοιμη, περιχύστε με αυτή το ψάρι σας.
Πελτές ντομάτας: Πως να τον κρατήσετε φρέσκο για πολλές μέρες
Συνήθως δεν χρησιμοποιούμε ολόκληρο το κουτί με τον πελτέ ντομάτας και πάντοτε μένει επιπλέον πελτές στο ψυγείο που συνήθως τον πετάμε γιατί χαλάει.
Υπάρχει όμως λύση για να χρησιμοποιούμε τον πελτέ που μας έχει απομείνει για πολύ καιρό, αφού μπορούμε να αγοράσουμε παγοθήκες, να τις γεμίσουμε με τον πελτέ και να τις βάλουμε στην κατάψυξη. Έτσι κάθε φορά που θα θέλετε πελτέ ντομάτας στα μαγειρευτά σας, θα βγάζετε τα παγάκια ντομάτας και θα τα βάζετε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
http://www.queen.gr
http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου