Υλικά:
http://greekcook.gr/syntages/rebithopilafo
- 1 ½ κούπα ρεβίθια
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο
- 2 μικρά κρεμμυδάκια
- 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 μεγάλες κουταλιές πελτέ ντομάτας
- ½ φλυτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε μπόλικο νεράκι. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με τη σόδα για μία ώρα. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Δεν είναι ανάγκη να βγουν τα φλούδια τους.
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το ένα κρεμμυδάκι με λίγο λάδι και αφού ροδίσει, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και τα ρεβίθια. Μόλις ψηθούν (να μη λιώσουν) πρέπει να έχει μείνει ζουμί περίπου 3 φλυτζάνια.
- Βγάζουμε τα ρεβίθια από την κατσαρόλα, βάζουμε και το δεύτερο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, και προσθέτουμε το ρύζι.
- Μόλις μισοψηθεί, προσθέτουμε τον πελτέ, το υπόλοιπο λάδι και τα ρεβίθια και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ρουφήξει καλά όλο το ζουμάκι και να μείνει μόνο το λάδι. Στο τέλος ρίχνουμε πιπέρι και έτοιμο...
http://greekcook.gr/syntages/rebithopilafo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου