ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να μου πείτε αν το γάλα σόγιας είναι καλό, επειδή δεν μου αρέσει το κανονικό. Το συγκεκριμένο γάλα που παίρνω γράφει ότι έχει όλες τις Βιταμίνες και Ωμέγα 3 και 6.
Αγαπητή Μαρία,
Το γάλα σόγιας είναι καλό εναλλακτικό γάλακτος για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, για τους φυτοφάγους αλλά και για αυτούς που δεν αρέσει το αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα. Το γάλα σόγιας φτιάχνεται από φασόλια σόγιας που έχουν μουλιάσει σε νερό. Το υγρό που παράγεται είναι το γάλα σόγιας.
Συνεχώς αναδεικνύεται ως το καλύτερο στοιχείο για την καθημερινή και ορθή διατροφή μας. Τα συστατικά της σόγιας παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό συνδυασμό πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών οξέων, χαμηλών υδατανθράκων και φυτικών ινών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών ερευνών η πρωτεΐνη σόγιας προμηθεύει τον οργανισμό μας με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, αλλά και την ενίσχυση του οργανισμού μας με τις πολύτιμες ισοφλαβίνες που βελτιώνουν την δύναμη μας μέσα από την παραγωγή νέου μυϊκού ιστού.
Στη σόγια το 86% των λιπών είναι ακόρεστα ή πολυακόρεστα. Τα ακόρεστα λιπαρά θεωρούνται τα καλά λιπαρά της διατροφής, γιατί ο οργανισμός μας τα χρειάζεται και κάποια από αυτά δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του. Στα πολυακόρεστα λιπαρά ανήκουν τα ιδιαίτερα ωφέλιμα ω3 και ω6 λιπαρά.
Η σόγια παρά το ότι είναι τρόφιμο φυτικής προέλευσης έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου και άλλων πολύτιμων ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.
Αναστασία Κουκιαδάκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
http://www.elita.com.cy/el-gr/ygeia-rotise-ton-eidiko
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου