
Στόχος των ερευνητών ήταν να δουν ποιες από αυτές τις γυναίκες θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Ανάμεσα στα άλλα οι ερευνητές παρακολουθούσαν στενά τη διατροφή αυτών των γυναικών. Οπως διαπίστωσαν, οι γυναίκες που κατανάλωναν καρύδια, είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Εντυπωσιακή μείωση περιστατικών διαβήτη τύπου 2
Η κατανάλωση καρυδιών 1-3 φορές τον μήνα μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά 4%. Όταν τα καρύδια καταναλώνονται μια φορά την εβδομάδα, ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2 μειώνεται 13% και όταν καταναλώνονται δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2 μειώνεται κατά 25%.
Τα καρύδια είναι πλούσια στα λεγόμενα «καλά» λιπαρά οξέα τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών και αποτελούν ασπίδα απέναντι σε καρδιοπάθειες, στην αρθρίτιδα και στονκαρκίνο. Να σημειωθεί ότι τα καρύδια είναι ο μόνος ξηρός καρπός που περιέχει σημαντικές ποσότητες σε λινελαϊκό οξύ το οποίο ανήκει στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Αν και η έρευνα έγινε αποκλειστικά σε γυναίκες είναι πιθανό τα καρύδια να έχουν ανάλογη ωφέλιμη επίδραση και στους άνδρες. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι και η πιο κοινή μορφή διαβήτη. Κάνει την εμφάνισή του κατά κύριο λόγο στη μέση ηλικία ενός ατόμου και αντιμετωπίζεται με ειδική δίαιτα και φάρμακα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου