Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο συκωτάκια πουλιών (έχει η "Πίνδος", θα τα βρείτε στα κατεψυγμένα)
- 12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνιθό, πλυμμένο και ψιλοκομμένο (ποσότητα κατα βούληση)
- 1 κ.τσ. ξηρό δυόσμο τριμμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλυτζανάκι ρύζι
- 50 γρ. μαργαρίνη
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- το χυμό 2 λεμονιών
Πώς το κάνουμε:
- Ξεπαγώνουμε τα συκωτάκια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 40' σε μπόλικο νερό, με λίγο αλάτι.
- Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε κρατώντας το ζουμί μέσα στο οποίο βράσανε, ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια σε μέγεθος νυχιού και καθαρίζουμε απο τυχόν ίνες.
- Σε βαθιά κατσαρόλα, κατα προτίμηση πήλινη, βάζουμε λάδι για να καλύψει τον πάτο, λυώνουμε μέσα και 50 γρ. μαργαρίνη και όταν "κάψει", σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας με τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το δυόσμο.
- Προσθέτουμε το ζουμί απο τα συκωτάκια και έναν κύβο ζωμο λαχανικών και γεμίζουμε την κατσαρόλα κατα τα 2/3.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και το αφήνουμε μία ώρα να σιγοβράσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για 15'. Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση, σβήνουμε τα φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι, αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού και, χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε σιγά-σιγά 2 κουταλιές μεγάλες σπο το ζωμό της μαγειρίτσας.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και ανακατεύουμε (δε ξαναβράζουμε για να μην "κόψει" το αυγό
- Σκεπάζουμε μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη είναι της μαμάς μου και την ευχαριστώ που μου αποκάλυψε την καλοδουλεμένη "απάτη" της, αφού δεν καταλάβαινα πως γίνεται η μαγειρίτσα της να είναι τόσο λαχταριστή και ελαφριά, χωρίς να έχει την όχι-τόσο-αγαπητή- γεύση-αρνιού.
Διαβάστε περισότερο: Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών http://www.sintagespareas.gr/sintages/mageiritsa-me-sikotakia-poulion.html#ixzz2Rz01y5GF
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου