Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γρανίτα ροδάκινο

Περιγραφή

Μία εύκολη, αλλά πολύ αρωματική γρανίτα που μπορεί να γίνει και με βερίκοκα ή νεκταρίνια.

Γρανίτα ροδάκινο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 ροδάκινα
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100 ml. χυμό πορτοκάλι
  • λίγη βανίλια (προαιρετικά)


Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τους βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε στα 4 για να τα αλέσουμε χωρίς προβλήματα.
  2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης.
  4. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και την αλέθουμε ξανά. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε επίσης, αντί για πορτοκαλάδα, να προσθέσουμε οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας μας.


Διαβάστε περισότερο: Γρανίτα ροδάκινο http://www.sintagespareas.gr/sintages/granita-rodakino.html#ixzz2YX55c900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου