
Μια διαδικασία που δεν πρέπει να παραλείπεται...
Τα σφουγγάρια της κουζίνας συγκεντρώνουν αρκετά βακτήρια! Καλό είναι λοιπόν
να μην παραλείπουμε να τα απολυμαίνουμε και να τα αλλάζουμε τακτικά με
καινούργια.
3 τρόποι να απολυμάνεις τα σφουγγάρια:
1) Ενώ το σφουγγάρι είναι υγρό, βάλε το στο φούρνο μικροκυμάτων
στην υψηλότερη θερμοκρασία για 1 λεπτό! Η ζέστη εξουδετερώνει αποτελεσματικά
τα βακτήρια και τα μικρόβια και το σφουγγάρι σου θα είναι στο λεπτό
έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις.
2) Η πιο απλή λύση; Βάλε το στο πλυντήριο πιάτων, μαζί με τα σερβίτσια.
3)Σε ένα μπολ ανέμειξε νερό και χλωρίνη, και τοποθέτησε το σφουγγαράκ
ι σου. Άφησε το για λίγα λεπτά και ξέπλυνέ το πολύ πολύ καλά κάτω από
τη βρύση. Στύψε το πολύ καλά και άφησέ το να στεγνώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου