Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πως η ζάχαρη γερνάει το δέρμα

Η ζάχαρη προκαλεί ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα
Σίγουρα γνωρίζετε πως η ζάχαρη επηρεάζει το βάρος, όμως τι ξέρετε για τη σχέση της με το δέρμα;

Αρχικά, η ζάχαρη που λαμβάνουμε από τις τροφές διασπάται σε γλυκόζη, αυξάνοντας τα επίπεδα της ινσουλίνης. Αυτό προκαλεί μια έκρηξη φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Η φλεγμονή παράγει ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να εμφανίζονται ρυτίδες. Παράλληλα, επιδεινώνονται τα συμπτώματα δερματικών παθήσεων όπως η ακμή και η ροδόχρους νόσος.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί εν τέλει να οδηγήσει σε αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία εκδηλώνεται με υπερβολική τριχοφυΐα και μαύρες κηλίδες στο λαιμό.
 Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε την επίδραση της ζάχαρης στην επιδερμίδα.

Κοιμηθείτε αρκετά: Όταν μας λείπει ύπνος, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη του στρες (κορτιζόλη), η οποία κινητοποιεί τα αποθέματα ζάχαρης και προκαλεί αύξηση την ινσουλίνης.

Μειώστε το στρες: Το στρες αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης όπως και η ζάχαρη. Οι επιπτώσεις του στρες σχετίζονται άμεσα με την επιδείνωση των συμπτωμάτων της ακμής.

Τρώτε ισορροπημένα: Προτιμήστε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσιες σε λιπαρά ώστε να διατηρήσετε την ινσουλίνη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μαγειρέψτε σωστά: Οι τροφές με άμυλο, όπως οι πατάτες, πρέπει να μαγειρεύονται με συγκεκριμένο τρόπο, καθώς η θερμότητα μπορεί να αυξήσει το γλυκαιμικό δείκτη μιας τροφής. Αποφύγετε λοιπόν να τηγανίζετε τις αμυλούχες τροφές.

Προσέξτε τι τρώτε πρώτο: Οι πρωτεΐνες βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τη φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλούν οι τροφές λόγω αύξησης της ινσουλίνης. Είναι λοιπόν προτιμότερο να καταναλώνουμε πρώτα τις πρωτεΐνες του γεύματος που έχουμε προετοιμάσει.

Read more: http://www.onmed.gr/nutrition/301798/pos-i-zachari-gernaei-to-derma/#ixzz2iv20OfkS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου