Πράσα με γλυκοπατάτα και δαμάσκηνα (4 μεγάλες μερίδες)

1 μέτρια γλυκοπατάτα
12 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
8 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί, προεραιτικά (κατά προτίμηση κόκκινο)
2 ποτήρια νερό
1/2 κ.γ. γκάραμ μασάλα (μίγμα μπαχαρικών που μπορείτε να βρείτε στα ειδικά καταστήματα)
2 καρώτα
4 κλωναράκια σέλινο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
8 κλωναράκια μαϊντανό (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
5 κλωναράκια άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
4-5 λιαστές ντομάτες
Αλέθουμε τα πέντε τελευταία υλικά στο μούλτι. Ζεσταίνουμε το λάδι, και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε μέσα το κρεμμύδι χοντροκομμένο, να γλυκάνει, μαζί με το γκάραμ μασάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα χωρίς τα φύλλα τους, κομμένα σε κομμάτια των 4-5 εκατοστών ( αν είναι αρκετά χοντρά, κόβουμε τα κομμάται και στη μέση κατά μήκος), το υλικό που αλέσαμε στο μούλτι και τη γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τα υλικά για λίγο, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να πήξει η σάλτσα του.
Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη νερό έως ότου μαλακώσουν τα πράσα. Καλή σας όρεξη
* Εάν δεν έχετε γκάραμ μασάλα, μπορείτε να βάλετε ένα μίγμα από τριμμένο μπαχάρι , γαρύφαλλο, κανέλλα και 1-2 σπόρους κάρδαμου ή λίγο μοσχοκάρυδο εάν το προτιμάτε.
http://lenahealth.blogspot.gr/2011/11/52.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου